Wat te doen in Zauchensee

Zauchensee is een skidorp dat onderdeel is van de Salzburger Sportwelt. Het dorp ligt vlakbij Altenmarkt en daardoor worden beide dorpen vaak als één gezien. Toch is dat verre van waar, want beide dorpen hebben echt een eigen karakter. Met haar 1350 meter hoogte is dit het hoogstgelegen skigebied van de Salzburger Sportwelt. Maar wat te doen in Zauchensee als je er op wintersport bent? Wij geven je graag een aantal tips over wat te doen in Zauchensee.

In totaal heeft de Salzburger Sportwelt 233 kilometer aan piste. Onder dit gebied vallen naast Zauchensee ook de volgende dorpen:

– Altenmarkt
– Eben im Pongau
Filzmoos
Kleinarl
– Radstadt
St. Johann im Pongau
Wagrain
Flachau
– Alpendorf
Flachauwinkl
– Goldegg

Algemene informatie Zauchensee:

– Sneeuwzeker (1350 meter hoogte)
– Een echt hoteldorp
– Veel mogelijkheden om ook de andere gebieden te skiën
– De plek voor skifanaten
– Hotels op loopafstand van de piste
– Onderdeel van de Ski Amadé (760 km piste)
Klik hier voor de pistekaart van Zauchensee

Op wintersport in Zauchensee

Wintersporttips Zauchensee

Rondje door het easy funpark

Vind jij het leuk om wat trucjes te doen in de sneeuw, maar ben je nog niet zover dat je dit in een halfpipe kunt doen? Maak dan een paar rondjes door het easy funpark, want ook als je nog niet zo goed bent, dan kun je hier uitstekend oefenen.

1. Combineren van skidorpen

Het skigebied van Zauchensee is niet bepaald groot, maar de ligging is echter ideaal. Als jij verblijft is Zauchensee is het leuk om de eerste dag de pistes van Zauchensee en Flachauwinkl te ontdekken om vervolgens ook een dag/middag Radstadt, Altenmarkt of Kleinarl te skiën. Voor beide skidorpen hoef je niet lang te taxiën met de skibus of auto en daarmee maak je Zauchensee gelijk een stuk groter. En met de skipas van de Salzburger Skiwelt is dat allemaal mogelijk. Vooral met de auto kun je allerlei mooie routes maken over bergweggetjes naar de nabijgelegen dorpen.

Wat te doen in Zauchensee

2. Easy après-ski

Zauchensee staat niet bekend om haar bruisende après-ski. Het is een echt skidorp, waarbij skiën voorop staat. Als je toch zin hebt in een drankje of in een warme chocolademelk met slagroom, dan kun je plaatsnemen in de Felserhütte. Het is een gezellig en knus tentje, waar skiërs na het skiën plaatsnemen voor een drankje en wat gezelligheid. Wil je toch echt après-skiën, dan kun je aan het einde van de dag naar Flachauwinkl skiën. Hier vind je mogelijkheden voor après-ski. Na afloop kun je de taxi terug naar Zauchensee nemen.

Wat te doen in Zauchensee in de zomer

Zauchensee heeft niet alleen veel mogelijkheden in de winter, want je kunt er ook een hele leuke zomervakantie beleven. Dit dorp heeft voor jong en oud genoeg te bieden. Ga met de gondel omhoog en maak prachtige wandeltochten door de bergen, of neem een duik in het meer. Tussendoor kun je plaatsnemen op de terrassen voor een hapje en een drankje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in