Wat te doen in St. Johann im Pongau

St. Johann im Pongau ligt aan de rand van de Salzburger Sportwelt. St Johann im Pongau is de grootste plaats van het hele gebied en is een echte stad. Hier geniet je van de charme van de stad en alle gezelligheid er omheen. Wat te doen in St. Johann im Pongau als je hier op wintersportvakanite bent? Wij geven je graag een aantal tips over St. Johann im Pongau!

St. Johann im Pongau is onderdeel van de Salzburger Sportwelt. Naast St. Johann im Pongau vallen ook de volgende dorpen onder de Salzburger Sportwelt:

– Altenmarkt
– Eben im Pongau
– Flachau
– Kleinarl
– Radstadt
– Filzmoos
Wagrain
Zauchensee
Alpendorf
– Goldegg
Flauchauwinkl

Algemene informatie St. Johann im Pongau

– Echte stad met gezellig stadscentrum
– Grootste plaats van de Ski Amadé
– Aantal pistes ’s avonds verlicht
– Onderdeel van Ski Amadé (760 km piste)
– Klik hier voor de pistekaart van St. Johann im Pongau

Op wintersport in St. Johann im Pongau

1. Skiën in Alpendorf

Trek naar Alpendorf om te skiën, want hier heb je namelijk veel meer mogelijkheden qua routes en pistes. Vanaf Alpendorf kun je skiën naar Wagrain en vanaf daar naar Flachau. Ook voor de après-ski moet je echt in Alpendorf zijn, want hier is het bijna net zo leuk als in Flachau.

2. Op z’n Italiaans bij Ristorante Cavalli

Natuurlijk is de traditionele Oostenrijkse keuken erg lekker, maar om dat af te wisselen met een avondje Italiaans eten, is ook erg fijn. Ga daarom zeker eten bij Ristorante Cavalli. Hier heb je keuze uit allerlei Italiaanse specialiteiten in een gezellig restaurant.

3. Shoppen!

Het leuke van een wintersport beleven in een stad, is dat je er na het skiën ook lekker kunt shoppen. Altijd leuk om thuis te komen met een nieuw setje kleding, of een cadeautje voor de thuisblijvers. Tip voor de heren: Je hebt hier ook allerlei leuke sierraden winkeltjes (voor het geval dat jullie met vrienden op wintersport gaan).

4. Steak eten bij Steakhaus Rauchkuchl

Vleesliefhebbers opgelet: Voor een avond echt lekker vlees eten in Amerikaanse sferen ben je in dit Steakhaus helemaal aan het juiste adres. De bediening loopt in Amerikaanse/Texas style rond en ook in het restaurant komen deze details terug. Eén ding is zeker, hier kun je erg goed eten!

Wat te doen in St. Johann im Pongau

Wat te doen in St. Johann im Pongau in de zomer?

Niet alleen ’s winters beleef je in St. Johann im Pongau een hele fijne vakantie, ook zomers is er genoeg te doen. Golfliefhebbers kunnen hier terecht op de golfbaan in de nabije omgeving. Door het heuvelachtige landschap krijgt golven een compleet nieuwe dimensie. De omgeving is prachtig, dus ook wandelen en fietsen is hier ideaal.

Ben je met kinderen op vakantie, of heb je zin in een beetje activiteit in een pretpark? Bezoek dan pretpark Am Berg. Ook leuk om te doen: Bezoek de Liechtensteinkloof. Hier zie je de bijzondere eeuwenoude watervallen naar beneden denderen. Sluit deze waterdag af met een ritje ratften op de rivier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in