Wat te doen in Söll

Het skidorp Söll heeft een directe verbinding met de Hohe Salve, waardoor je toegang hebt tot het prachtige skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.  Het dorp staat bekend bij veel wintersporters vanwege de prachtige traditionele huizen met wandschilderingen. Daarnaast is het dorp uitgeroepen tot een van de meest wandelvriendelijke skidorpen van Oostenrijk. Wat te doen in Söll als je hier op wintersportvakantie bent? Op deze pagina vind je leuke tips voor tijdens je verblijf in het Oostenrijkse skidorp.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft in totaal 284 kilometer aan piste. De volgende skidorpen liggen in de omgeving van Söll:

Algemene informatie Söll

  • Het skidorp geeft toegang tot 284 km pistes
  • Skidorp dat erg geschikt is voor wandelaars
  • Vanaf Utrecht 916 km met de auto 
  • Klik hier voor de pistekaart van Söll

Wat te doen in Söll tijdens jouw wintersportvakantie? Lees hier de tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Söll

Wintersporttips Söll

1. Ga op Husky dag met een hondeslee

Heb jij altijd al eens een husky tocht willen maken? In Söll is dit mogelijk bij genoeg sneeuwval. Guide en natuurvriend Georg neemt je dan mee met een onvergetelijke tocht. Zo zie je Söll ook eens op een andere manier! Heb je interesse? Informeer bij de VVV of er plek is, want per dag kunnen er maximaal 15 personen deelnemen. De honden moeten tenslotte ook slapen.

2. Nachtskiën in Söll

Heb jij wel eens in de avond geskied? Söll is overdag geweldig, maar is ook ’s avonds een paradijs. Het is niet voor niks uitgeroepen tot grootste nachtski skigebied van Oostenrijk. Van woensdag tot zaterdag kun je in de avond skiën en helemaal naar het dal gaan. Nachtskiën in Söll is niet alleen populair bij de toeristen, want ook de lokale bevolking vind je regelmatig op de piste na een dag hard werken. 

3. Ga naar de funslope in Söll

Ga met je kinderen naar de funslope in Söll en leer de kleine om te gaan met heuveltjes en tunnels. Kinderen beleven hier de tijd van hun leven en helemaal als zij dit samen met papa en mama doen. Veel skileraren nemen de groep dan ook mee naar dit gedeelte van Söll. Op spelende wijze leren kinderen hier om te gaan met kleine obstakels.

4. Heerlijke Tiroler Gröstl bij Auf da Muhle

Als je in Oostenrijk bent dan moet je een keer Tiroler Gröstl gegeten hebben. Het heerlijke gerecht met aardappelen, uitjes, spek en een uitje moet je hier geproefd hebben. Toeristen geven aan dat hier de lekkerste Tiroler Gröstl uit het dorp geserveerd wordt, dus heb je hier trek in? Auf da Muhle is de plek waar je heen moet!

Wat te doen in Söll in de zomer

Söll is een heerlijke plek om in de zomer vakantie te vieren. De beleveniswereld Hexenwasser is voor kinderen een goede reden om hier heen te gaan. Het motto van het park is om kinderen terug naar de oorsprong te brengen. Met de blote voeten door het water, gemasseerd worden door een steen. Heksen geven tips aan de kinderen bij het maken van een vuursteen of een ander voorwerp van een natuurlijk product.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in