Wat te doen in Serfaus

Serfaus-Fiss-Ladis is een populaire wintersportbestemming bij de Nederlanders en heeft al meerdere onderscheidingen gekregen voor het luxe aanbod aan skiliften en pistes. Het skidorp Serfaus is het grootste dorp van Serfaus-Fiss-Ladis en is op veel plekken autovrij. Wat te doen in Serfaus als je daar op wintersportvakantie bent? Wij geven je graag tips voor tijdens je verblijf in het gezellige Oostenrijkse skidorp.

Andere skigebieden aangesloten met Serfaus zijn:

Algemene informatie skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

  • Een populair skigebied bij Nederlandse wintersporters
  • 212 km aan pistes
  • 67 prachtige skiliften
  • Het hoogste punt in het skigebied ligt op 2.820 meter
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Goede après-ski
  • Bekijk hier de pistekaart van Serfaus-Fiss-Ladis

Op wintersport in Serfaus

De prachtige besneeuwde wegen, pistes en huizen zorgen voor een prachtig beeld in Serfaus. De onderstaande video geeft een duidelijk beeld hoe het skidorp Serfaus er in de winter uitziet.

Wintersporttips Serfaus

1. Ga nachtskiën in Serfaus

Ben je in Serfaus-Fiss-Ladis? Ga dan eens op dinsdagavond naar Fiss en ga nachtskiën. De Möseralmabfahrt is dan helemaal verlicht en geeft een unieke ervaring aan het skiën. Ook in Serfaus kan er in de avond geskied worden, alleen is dat op woensdag en vindt altijd plaats op de Komperdell en de Mittelabfahrt. Deze blauwe piste is dan verlicht.

2. Ga met de kids naar Kinderschnee-alm

Kinderen willen lekker veel spelen en dat is dan ook ruimschoots mogelijk in Kinderschnee-alm in Serfaus. De kinderen leren skiën door het ontwijken van leuke obstakels, animatieteams zorgen ervoor dat je kind heerlijk geniet, zodat jullie zorgeloos een drankje kunnen doen. Serfaus staat sowieso bekend om het familievriendelijke karakter, want de meeste skiliften zijn voorzien van extra veiligheidselementen.

3. Ga met de ondergrondse metro in Serfaus

Serfaus is op de meeste plekken autovrij en heeft daarom sinds 1985 een ondergrondse metro in het dorp. Van deze metro merk je niks als je door de dorpsstraat loopt, waardoor je heerlijk rustig kunt wandelen en de kids zonder zorgen over de straat kunnen sleeën. In de dorpsstraat staat duidelijk aangegeven waar de instappunten zijn en gevoelsmatig stap je in een spannende achtbaan in een pretpark. Is weer eens wat anders dan met de skibus naar de beginlift gaan.

4. Ga helemaal los in de PATSCHI Apres Ski Bar

Uiteraard heb je een heerlijk wijntje of biertje wel verdiend na een lange dag op de piste. PATSCHI is de place-to-be, waar het dak er helemaal af gaat en waar het tot in de laatste uurtjes erg onrustig is. Tot 01.00 uur lekker meezingen en dansen en dan weer heerlijk je bed in om de volgende dag weer fris op de piste te staan.

5. Ga kaas- of vleesfonduen bij de Schalber Alm

Als je in Oostenrijk bent is het aan te raden om bij een heerlijk Oostenrijks restaurant te gaan kaas- of vleesfonduen. De plek waar je dit moet doen is de Schalber Alm en is bereikbaar via de pistes in Serfaus. Wat het helemaal mooi maakt is dat de bediening Nederlands kan verstaan, waardoor je makkelijk kunt communiceren met het personeel. Wil je reserveren? Ga dan naar hun Schalber.com en vraag of er nog plaats is.

Wat te doen in Serfaus in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te doen in Serfaus. Zo zijn er veel outdooractiviteiten mogelijk, kun je genieten van hotels met zwembad en daarnaast zijn veel restaurants gewoon geopend.  Bekijk hier de prachtige video die zij maakte waarin het zomeraanbod perfect naar voren komt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in