Wat te doen in Scheffau am Wilder Kaiser

Het skidorp Scheffau am Wilder Kaiser staat in verbinding met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental door de Brandstadl gondelliften aan de andere kant van de berg. Bij het dorp zelf ligt een kleine baby piste, maar voor de gondellift kun je de skibus pakken of lopend gaan. Wat te doen in Scheffau am Wilder Kaiser als je hier op wintersportvakantie bent? Op deze pagina vind je leuke tips voor tijdens je verblijf in het Oostenrijkse skidorp dat toegang geeft tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft in totaal 284 kilometer aan piste. De volgende skidorpen liggen in de omgeving van Scheffau am Wilder Kaiser.

Algemene informatie Scheffau am Wilder Kaiser

  • Het skidorp geeft toegang tot 284 km pistes
  • Scheffau am Wilder Kaiser ligt centraal in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental
  • Rustig skidorp in vergelijking met overige dorpen in het SkiWelt.
  • Vanaf Utrecht 900 km met de auto 
  • Klik hier voor de pistekaart van Scheffau am Wilder Kaiser

Wat te doen in Scheffau am Wilder Kaiser tijdens jouw wintersportvakantie? Lees hier de tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Scheffau am Wilder Kaiser

Wintersporttips Scheffau am Wilder Kaiser

1. Geniet van de beste Tiroler Gröstl uit de regio

Aan de piste ligt het bergrestaurant Brandstadl en heeft de beste Tiroler Gröstl uit de regio. In ieder geval, als we de toeristen mogen geloven. De heerlijke Oostenrijkse keuken in dit restaurant is nog erg traditioneel en laat je genieten van de lokale producten en specialiteiten. Ook de apfelstrudel wordt hier zelf gemaakt en is heerlijk!

2. Ontvang de VIP kaart en krijg voorrang bij de lift

Wat veel mensen niet weten is dat je in Scheffau kan vragen om een VIP kaart waarbij je voorrang krijgt bij de Brandstadl gondelliften. Niet meer in de rij staan, maar gewoon even ‘legaal’ voordringen. Heerlijk toch! Er rijden bussen van Scheffau naar de gondel, waardoor je niet lopend dit stuk hoeft af te leggen.

3. Doe een drankje bij de Sternbar

Onder aan de Brandstadl gondellift vind je de Sternbar. Een paraplubar waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiend drankje. Denk hierbij aan een lekker biertje, gluhwein of wellicht wel iets sterkers om warm te worden. De après-ski is in het skidorp Scheffau am Wilder Kaiser niet zo uitbundig als in Westendorf.

4. Maak een lange tocht door het skigebied

Scheffau am Wilder Kaiser is onderdeel van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental een geeft dus toegang tot ruim 270 kilometer pistes. Ga dus een lange tocht skiën en probeer aan de andere kant van het skigebied te komen. Let wel op dat je weer op tijd terug gaat, want de skiliften sluiten rond 16.00 uur. Red je dit niet, dan zijn er uiteraard skibussen die je weer terug kunnen brengen naar het skidorp, maar juist de tocht helemaal skiënd afleggen is uniek.

Wat te doen in Scheffau am Wilder Kaiser in de zomer

De prachtige regio heeft ook in de zomermaanden genoeg te bieden. Ga lekker mountainbiken, wandelen, geniet van de prachtige bergmeren of doe mee aan andere outdooractiviteiten. Bekijk de onderstaande video voor alle activiteiten die je kunt uitvoeren in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental in de zomer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in