Wat te doen in Samnaun

Als je Silvretta Arena zegt, zeg je Samnaun. Het Zwitserse dorp is middels het skigebied verbonden met het nog iets bekendere Ischgl. Wat te doen in Samaun als je er op wintersport heen gaat? We hebben een paar activiteiten voor je opgesomd. 

Andere skidorpen in het skigebied:
Ischgl
– Mathon

Algemene informatie Samnaun:
– Hoogte dorp: 1.840 meter
– Hoogte berg: 2.872 meter
– 238 pistekilometers
– sneeuwzeker
– belastingvrij shoppen
– grensoverschrijdend skigebied

Wintersport in Samnaun

Samnaun bestaat uit enkele deeldorpen die je achter elkaar tegenkomt als je het dal inrijdt. Het ligt in een uithoek van Graubünden en was vroeger niet goed te bereiken. Dit is op dit moment gelukkig sterk veranderd en daardoor is Samnaun een prachtig wintersportoord geworden. Bekijk de video maar eens.

Wintersporttips Samnaun

1. Ga belastingvrij shoppen

Omdat het dal vroeger zo slecht te bereiken was, gaf de Zwitserse overheid de mogelijkheid om er belastingvrij te winkelen. Die bereikbaarheid is onderhand niet zo slecht meer, maar het belastingvrij shoppen is gebleven. Vergeet daarom dus niet wat extra zakgeld mee te nemen. Let wel, er gelden natuurlijk nog wel wat regeltjes.

2. Doe mee aan het WK Sinterklaas

Jaarlijks wordt in Samnaun het WK voor Sinterklazen en Kerstmannen gehouden. Het skiseizoen wordt geopend door de mannen in rode pakken die behendigheidsspellen moeten doen. Wie wordt de beste Sinterklaas van Zwitserland? Tijdens ClauWau wordt het duidelijk.

3. Ga rodelen

In Samnaun Dorf vind je een 5,4 kilometer lange rodelbahn. Te voet ga je omhoog richting de Val Motnaida, vanwaar je de sledetocht begint. Eerst 290 meter omhoog en daarna 290 meter naar beneden. Een heerlijke avondbesteding!

4. Ga zwemmen

In Samnaun vind je het hoogstgelegen zwembadcentrum van Zwitserland, het Alpenquell Erlebnisbad in Samnaun Compatsch. Op vakantie hoor je te ontspannen en dat kun je hier zeker.

Wat te doen in Samnaun in de zomer?

Steeds vaker gaan bergliefhebbers in de winter naar Samnaun en dat is terecht. Het is er heerlijk rustig en daarmee ben je even weg uit het drukke Nederlandse leven. Kijk hier voor meer informatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in