Wat te doen in Saalbach

Het prachtige wintersportdorpje Saalbach vind je in het Glemmertal in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het authentieke dorpje is zeer bekend onder de Nederlanders, vooral vanwege de goede après-ski gelegenheden. Het skigebied rondom Saalbach is uiterst modern met als grootste voordeel dat je hele mooie rondes kunt skiën. Maar wat te doen in Saalbach als je naar een bijzondere activiteit zoekt? Wij hebben een paar tips voor je.

Andere dorpen in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn:
Hinterglemm
Leogang
Fieberbrunn

Algemene informatie Saalbach:
– Familievriendelijk skigebied
– 270 km aan pistes + Zell am See/Kaprun
– Het dorp ligt op 1.000 meter
– Moderne liften
– Prima après-ski mogelijkheden
– Veel Nederlandse gasten
– Bekijk hier de pistekaart van het Skicircus

Wat te doen in Fieberbrunn? Check de onderstaande tips en door er je voordeel mee!

Wintersport in Saalbach

Hoe moet je je een wintersport in Saalbach voorstellen? Goede vraag. Misschien helpt deze video je iets.

Wintersporttips Saalbach

1. Ga feesten tijdens het Dutchweekend Saalbach

Dutchweek.nl heeft met de Dutchweekenden een succesformule in handen. Alle Dutchweekend in Oostenrijk hebben een ander thema en het Dutchweekend in Saalbach is één groot feest. Op de berg en in het dorp vind je top dj’s die je op je skischoenen laten swingen. Ideaal voor een bedrijfsuitje of gewoon met je vrienden. Een weekendje feesten en wintersporten, wat wil je nog meer? De data van Dutchweekend Saalbach vind je hier.

Dutchweekend Saalbach 2017

2. Bezoek de Formula Snow

Elk jaar vindt in het buurdorp Hinterglemm de Formula Snow plaats. Dwars door het dorp scheuren sneeuwscooters met als doel de anderen voor te blijven. Het race-event vindt plaats aan het begin van het seizoen en zorgt voor internationaal spektakel.

3. Ga met de paardenkoets

Wat is er romantischer dan in een paardenkoets zitten met je geliefde? In het Talschluss kun je ritjes boeken in de koets. Best tof toch? Meer info hier.

4. Jaag op ‘wilde dieren’

Als kind heb je er zeker wel eens over gefantaseerd hoe het is om Robin Hood te zijn. In Viehhofen is het mogelijk om dat te ervaren. Bij het Glemmerhof kun je namelijk boogschieten. Een mooi uitstapje vanuit Saalbach, vooral voor de kids. Er staan zelfs (neppe) wilde dieren klaar om op te richten. Meer info vind je via deze link.

5. Ski alle rondes

Het skicircus heet niet voor niets het skicircus. De unieke ligging van Saalbach maakt het mogelijk om prachtige rondes te skiën van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Ski naar Hinterglemm, Viehhofen, Leogang of zelfs naar Fieberbrunn. De routes vind je hier.

6. Rijd op de sneeuwscooter

Je staat er wellicht niet bij stil, maar sneeuwscooters zijn ontzettend machtige machines. Helaas zit je er meestal alleen op als je geblesseerd wordt afgevoerd en dan kun je er niet van genieten. In Saalbach kun je zelf met de sneeuwscooter rijden op een speciaal parcours. Het kost je wat, maar dan heb je ook wat. Voor meer informatie kijk je op de website.

7. Maak een helikoptervlucht

Wil je de regio eens van boven zien? Dat kan natuurlijk met een drone of onder een paraglide scherm, maar eventueel ook met een helikopter. Op aanvraag neemt de chef van het Alpine Palace in Hinterglemm je mee in zijn helikopter. Normaal gesproken doet hij dit alleen voor gasten uit zijn hotel, maar uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Vraag het eens aan hem.

8. Doe de langste afdaling van het skigebied

Bovenaan de Schattberg begint de langste afdaling van Saalbach Hinterglemm, de Jausernabfahrt. Een prachtige blauwe piste die 7 kilometer lang is. Dit is wellicht wel de mooiste piste van het gebied. De piste eindigt in Vorderglemm bij het dalstation van de nieuwe Schönleitenbahn.

Wat te doen in Saalbach in de zomer?

Niet alleen in de winter is Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een prachtig gebied, ook in de zomer kun je jezelf er prima vermaken. Benieuwd hoe het er dan uitziet? Bekijk de (gedateerde) video.

https://www.youtube.com/watch?v=wMhzFJo-z78

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in