Wat te doen in Rauris

Rauris ligt in het Salzburgerland en is een klein skigebied dat bij families met kleine kinderen erg populair is. Voor de gevorderde skiër is het skigebied waarschijnlijk wat minder interessant, omdat alle pistes overwegend blauw en rood zijn. Wat te doen in Rauris als je hier op wintersportvakantie bent? Wij geven een aantal tips over het skigebied. Weet jij bijvoorbeeld het leukste restaurantje of de leukste activiteit die je hier kunt doen in de winter?

Algemene informatie over skigebied Rauris:

  • Klein en gezellig typisch Oostenrijks dorpje
  • Totaal 32 km aan pistes
  • Vooral geschikt voor beginnende en gemiddelde skiërs

Wat te doen in Rauris? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersporttips Rauris

1. Geniet van de eigen gemaakte bieren en zelfgevangen vis bij Landgasthaus Weixen

Oostenrijkers en bier drinken gaan goed samen. Ga dan ook eens de eigen gemaakte bieren proeven bij Landhaus Weixen. Een familiehotel en restaurant waar je geholpen wordt door een lief stel en even terug gaat in de tijd. De typisch Oostenrijkse uitstraling geeft je het echte vakantiegevoel. Voor de kids zijn er natuurlijk heerlijke patatjes of heerlijke pannekoeken. Bezoek hier hun website voor meer informatie.

Wat te doen in Rauris - Skiinformatie.nl

2. Ga goudzoeken in Rauris

Van oudsher is Rauris een goudzoekers dorpje. Het beroemde Tauerngoud was bij de Romeinen een geliefd product voor het maken van nieuwe munten. Ook tegenwoordig kun je nog goudwassen en goud zoeken in het Rauriserdal. In 2007 vond hier zelfs nog het WK goudwassen plaats. Aan de Heimalm, Sportalm en Bodenhaus kun je samen met je kids op zoek gaan naar het goud. Voor meer informatie, bezoek deze website. Succes!

3. Bezoek de African Sledding Championships

Meer informatie over dit evenement vind je op de website van het Raurisertal.

Wat te doen in Rauris - Ga sleeen

Wat te doen in Rauris in de zomer

Niet alleen in de winter is Rauris een populair vakantie-oord. Ook in de zomer zijn er enorm veel activiteiten voor jong en oud en is dit een perfecte plek om ontspannen op vakantie te gaan. Hoe de zomer er in Rauris uitziet, zie je goed in de onderstaande video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in