Wat te doen in Pruggern

Pruggern is een klein wintersportdorp met slechts een paar liften. Omdat het dorp onderdeel is van skigebied Schladming-Dachstein kun je genieten van 194 kilometer aan piste. Vanaf hier pak je gemakkelijk de skibus naar de omliggende dorpen voor meer pistekilometers. Maar wat te doen in Pruggern als je hier op wintersport bent? Wij geven je graag een aantal tips over Pruggern.

Pruggern is een klein skidorp dat onderdeel is van skigebied Schladming-Dachstein. Je hebt hier slechts een aantal liften, maar met de skibus bereik je gemakkelijk ook de onderstaande plaatsen om te skiën:

– Forstau
– Gröbming
Haus im Ennstal
– Pichl – Reiteralm
– Ramsau – Dachstein
– Rohrmoos
– Schladming

Algemene informatie Pruggern

– Kleinschalig
– Gelegen op 680 meter
– Klik hier voor de pistekaart van Pruggern
– Onderdeel van Ski Amadé (760 km piste)

Wintersporttips Pruggern

1. Rodelen

Pruggern heeft een natuurrodelbaan met een lengte van ongeveer 5 kilometer. Overdag is de baan in het wintersportseizoen van half 9 tot kwart over 4 geopend en zijn er ook ’s avonds mogelijkheden om de baan te betreden.

Wat te doen in Mayrhofen - Rodelen

2. Skibus naar Haus im Ennstal voor een skitocht

Het skigebied van Pruggern is maar klein en daar kun je snel op zijn uitgekeken. Gelukkig kun je met jouw skipas ook de andere pistes van skigebied Schladming-Dachstein ontdekken. Een tip is om de skibus te nemen naar Haus im Ennstal en boven op de Hauser Kaibling de latten onder te binden. Vanaf hier heb je namelijk toegang tot het 4-bergen-skigebied en dat betekent 123 kilometer aaneengesloten pistes.

naturjuwel-kaiblingalm_-hauser-kaibling wat te doen in haus im ennstal

© Hauser Kaiblind

3. Langlaufen

Vanaf Pruggern heb je toegang tot 350 kilometer aan loipes. Je kunt er verschillende langlauftochten maken. Wat ook leuk is, is om de skibus te pakken naar de omliggende gebieden om ook daar de loipes uit te proberen.

Wat te doen in Pruggern in de zomer

Ook zomers is er in deze regio genoeg te beleven. Maar wat te doen in Pruggern in de zomer? Bezoek de mooie bergmeren, maak een hike, ga wandelen of mountainbiken. In Pruggern wonen slechts zo’n 700 inwoners, dus hier dompel je jezelf onder in de Oostenrijkse cultuur.

bilderauswahl-region-raffalt-38-_1 wat te doen in pruggern

© Schladming-Dachstein_raffalt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in