Wat te doen in Pichl – Reiteralm

Pichl is een skidorp dat onderdeel is van het skigebied Schladming – Dachstein. Het dorp ligt onderaan de Reiteralm en staat daarom ook bekend als Pichl – Reiteralm. Het is een echt familiedorp met allerlei mogelijkheden. Vanaf hier heb je toehang tot het 4-bergen-skigebied, zodat je 123 kilometer aaneengesloten pistes kunt skiën. Maar wat te doen in Pichl –  Reiteralm als je er op wintersport bent? De redactie van Skiinformatie.nl geeft jou graag een aantal tips.

Pichl – Reiteralm is onderdeel van het skigebied Schladming – Dachstein, waardoor je 194 kilometer aan piste kan skiën. Onder dit gebied vallen ook de dorpen:

– Haus im Ennstal
– Forstau
– Schladming
– Gröbming
– Ramsau – Dachstein
– Rohrmoos
– Pruggern

Algemene informatie Pichl – Reiteralm

– Op 765 meter hoogte
– Familiedorp
– Aangenaam geprijsd
– Centrale ligging in het gebied
– Klik hier voor de pistekaart van Gröbming
– Onderdeel van Ski Amadé (760 km piste)

Op wintersport in Pichl – Reiteralm

Wintersporttips Pichl – Reiteralm

1. Ski de 4 bergen

Pichl – Reiteralm valt onder het 4-bergen-skigebied en dat betekent dat je kunt genieten van 123 kilometer aaneengesloten pistes. Tijdens jouw verblijf in Pichl kun je iedere dag prachtige tochten skiën. Hou wel de tijd in de gaten, want voor je het weet moet je een stuk terug met de bus of taxi.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 14.20.12 wat te doen in pichl - reiteralm

2. Après-skiën

Voor een bruisende après-ski ben je in Pichl niet echt aan het juiste adres. Er zijn twee tenten waar je na het skiën terecht kunt voor een borrel en gezellige muziek. Dat zijn de Almbar en de Andi’s Schirmbar. Wat ook leuk is om te doen, is de skidag te eindigen in Schladming. Hier vind je de Tenne, een immens grote après-skibar met traditionele Oostenrijkse après-ski.

3. Zwemmen in Schladming

Even geen zin om te skiën, of wil je je spieren wat rust wilt geven, dan is zwemmen een goed alternatief. Dat kan in Erlebnisbad & Fitness-Studio in Schladming. Zwemmen in het warme water, terwijl het buiten lekker koud is. Ook leuk om met de kinderen te doen. Je vind het

4. Shoppen in Schladming

Hou je van winkelen? Dan is het echt een aanrader om te gaan winkelen in Schladming. Leuk om te doen na het skiën, of als je een keer iets eerder stopt. Daarna kun je in een van de vele restaurantjes iets eten en drinken.

Wat te doen in Pichl – Reiteralm in de zomer

Zomers beleef je in Pichl – Reiteralm een hele leuke vakantie. Maar wat te doen in Pichl – Reiteralm in de zomer?

  • Zwemmen in de bergmeren (of in het zwembad)
  • Oostenrijkse specialiteiten uittesten
  • Wandeltochten maken
  • Mountainbiken
  • Bezoek de omliggende dorpen
  • Shoppen in Schladming

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in