Wat te doen in Ladis

Als Nederlander ben je ongetwijfeld bekend met Serfaus-Fiss-Ladis. Het familievriendelijke skigebied met prachtige pistes en skiliften. Het skidorp Ladis is hier uiteraard onderdeel van en staat bekend om de oude burcht dat op de top van de berg staat, Laudeck. Wat te doen in Ladis als je hier op wintersportvakantie bent? Wij helpen je graag een beetje op weg en geven je leuke tips.

Andere skidorpen aangesloten met Ladis zijn:

Algemene informatie skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

  • Een populair skigebied bij Nederlandse wintersporters
  • 212 km aan pistes
  • 67 prachtige skiliften
  • Het hoogste punt in het skigebied ligt op 2.820 meter
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Goede après-ski
  • Bekijk hier de pistekaart van Serfaus-Fiss-Ladis

Op wintersport in Ladis

Wintersporttips Ladis

1. Ga nachtskiën in Ladis

Ben je in Serfaus-Fiss-Ladis? Ga dan eens op dinsdagavond naar Fiss en ga nachtskiën. De Möseralmabfahrt is dan helemaal verlicht en geeft een unieke ervaring aan het skiën. Ook in Serfaus kan er in de avond geskied worden, alleen is dat op woensdag en vindt altijd plaats op de Komperdell en de Mittelabfahrt. Deze blauwe piste is dan verlicht.

2. Ga naar Burcht Laudegg

Eenmaal in Ladis aangekomen kun je niet heen om het dertiende eeuwse kasteeltje op de top van de berg. Burcht Laudegg ligt in Ladis en heeft een lange geschiedenis achter de rug. Zo is het in 1406 bijna helemaal platgebrand en heeft het later de functie gekregen als wapendepot. Je kunt het kasteel alleen bezoeken in de zomer en is op dit moment in handen van een investeerder.

Burcht Laudegg

3. Ga lekker eten bij Fire & Flame

Zowel de lokale bewoners als de toeristen adviseren wij om eens te gaan eten bij Fire & Flame. Je moet hier niet rekenen op een schnitzel met friet, maar op iets exclusievers. Ga bijvoorbeeld lekker fonduen of bestel een lekker vleesgerecht. Zorg wel dat je even reserveert voordat je heen gaat. Zie hier de website van het restaurant!

Wat te doen in Ladis - Lekker eten

Wat te doen in Ladis in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te doen in Serfaus. Zo zijn er veel outdooractiviteiten mogelijk, kun je genieten van hotels met zwembad en daarnaast zijn veel restaurants gewoon geopend.  Bekijk hier de prachtige video die zij maakte waarin het zomeraanbod perfect naar voren komt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in