Wat te doen in Kaprun

Kaprun is een gezellig skidorp in Salzburg en vormt samen met Zell am See een groot skigebied dat bestaat uit de Maiskogel, Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn. Wat te doen in Kaprun als je hier op vakantie bent? Lees hieronder de tips die je goed kunt gebruiken tijdens je wintersportvakantie in Kaprun.

Andere dorpen in hetzelfde skigebied:
– Zell am See

Algemene informatie Kaprun
– De verzamelnaam voor het skigebied is Zell am See – Kaprun
– 61 kilometer aan piste
– 1 uur en 15 minuten van Salzburg Airport
– afstand vanaf Utrecht 967 km
– Bekijk hier de pistekaart van Kaprun

Wat te doen in Kaprun? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersport in Kaprun

Wintersporttips Kaprun

1. Bezoek de Cinema 3000

Altijd al eens een film willen kijken op deze hoogte? De Cinema 3000 op de Kitzsteinhorn laat elke dag prachtige films zien van de bijzondere natuur op de gletsjer. Een 8 meter breed scherm geeft je het gevoel dat je zelf onderdeel bent van de film. Een bijzondere ervaring waar gratis aan deelgenomen kan worden.

2. Ga naar de ICE Arena

Ga met de drie kabelbanen omhoog en kom op het 3.000 meter punt. Helemaal bovenaan, op 3.029 hoogte kun je in de ICE Arena met de kinderen sleeën en bij een van de barretjes wat te drinken bestellen. Ook in de zomer is deze ICE Arena open. Naast het sleeën worden er ook sneeuwbal gevechten georganiseerd en zijn er meerdere ligstoelen geplaatst om even te relaxen.

3. Bezoek de top van het Salzburg

Het is de slogan van de Kitzsteinhorn en op deze plek heb je een prachtig uitzicht over de deelstaat. Het is het hoogste punt waar een skilift uitkomt in het Salzburg met een hoogte van 3.029 boven de zeespiegel. De onderstaande video geeft een goed beeld van dit prachtige punt, de Gipfelwelt 3.000.

4. Ga een dagje shoppen in Zell am See

Het skidorp Zell am See ligt aan de Zeller See en heeft daardoor een unieke uitstraling. Het  centrum van de stad heeft veel winkeltjes waar je even lekker kunt shoppen of heerlijk kunt gaan eten. Bezoek dan ook een dagje Zell am See. Er rijden meerdere bussen in het uur en met de auto is het 10 minuten rijden.

5. Scoor een skileraar bij de Kitsch und Bitter

Wil je het nachtleven van Kaprun meemaken? Dan moet je bij de Kitsch und Bitter zijn. De bar is vanaf 17.00u open en je kunt er door tot in de vroege uurtjes. Misschien leuk om te weten is dat er veel skilerarenopleidingen gegeven worden op de gletsjer. En waar zijn die (aankomende) skileraren ’s avonds te vinden? Juist, bij de Kitsch und Bitter. Als je net als in de roman op zoek bent naar een mooie skileraar of skilerares, dan zit je hier goed.

Wat te doen in Kaprun in de zomer

Er kan 365 dagen per jaar geskied worden op de gletsjer van Kaprun, de Kitzsteinhorn. Naast skiën kun je er ook heerlijk wandelen, mountainbiken en andere outdoor activiteiten uitvoeren. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van het skigebied in de zomer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in