Wat te doen in Kaltenbach

Kaltenbach is onderdeel van het skigebied Hochzillertal – Hochfügen en is het bruisende hart van het skigebied. Het skigebied is aangesloten met andere skidorpen en heeft hierdoor meer dan 100 kilometer aaneengesloten pistekilometers. Het skigebied heeft luxe skiliften en heeft een verlichte dalafdaling die je vanaf het begin van het Zillertal al ziet liggen. Wat te doen in Kaltenbach als je hier op wintersportvakantie bent? Wij geven je graag leuke tips voor een onvergetelijke vakantie.

Algemene informatie Kaltenbach

  • Familievriendelijk skigebied
  • Ruim 180 km aan pistes
  • Aantal skiliften: 43
  • Dalafdaling naar het dal mogelijk
  • Veel Nederlandse skileraren
  • Bekijk hier de pistekaart van Hochzillertal – Hochfügen

Wat te doen in Kaltenbach? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersporttips Kaltenbach

1. Neem de verlichte dalafdaling

De dalafdaling in Kaltenbach is een pittige piste die ’s avonds verlicht wordt door tientallen lichtpalen. De piste wordt vanaf 19.00 uur verlicht en is op woensdag en vrijdag geopend. Als je door het Zillertal heen rijd dan zie je de lange piste al liggen. Ben je een beginnende wintersporter? Het is een vrij lastige piste met op sommige plekken zwarte stukken.

2. Pak goud op de Stephan Eberharter piste (goldenpiste)

De dalafdaling in Kaltenbach is vernoemd naar de Oostenrijkse held Stephan Eberharter. De piste brengt je van de Hochzillertal I+II+III helemaal naar het dal, waar je kunt afsluiten met een drankje in de Schirmbar aan de piste. Een geweldige piste die je eens in je leven gedaan moet hebben.

3. Ga lunchen bij de Kristalhütte

De Kirstalhütte in Kaltenbach heeft al meerdere  prijzen gewonnen en dat is met een reden. De enorm luxe berghut heeft een prachtig uitzicht over de Alpen en is op culinair gebied een echte voorloper. Ook is er een SPA toegevoegd aan de berghut, wat een overnachting onvergetelijk maakt. Boek een romantisch weekendje naar de top van de berg en geniet van de zonsondergang en later op de avond een prachtige heldere sterrenhemel.

4. Neem de BMW VIP gondel

BMW en Hochzillertal hebben een samenwerking en dat is niet alleen terug te zien in de grote posters in het skigebied. Er is namelijk door skiliftbouwer Leitner een speciaal ingerichte BMW VIP gondel gemaakt waar je voorzien bent van alle luxe. De zitting bestaat uit lederen stoelen en zijn afkomstig uit de BMW 7 Limousine. Je moet de gondel wel bestellen dus vraag hiervoor meer informatie bij de VVV in Kaltenbach.

5. Bezoek de Wedelhütte

Samen met de Kristalhütte, is de Wedelhütte een van de populairste en bekendste berghutten van het Zillertal. Je moet hier tijdens je tocht dus even een bezoek aan gebracht hebben. Waarom? Bekijk de onderstaande video en je bent sowieso overtuigd.

Wat te doen in Kaltenbach in de zomer

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in