Wat te doen in Ischgl

Je kent het skidorp Ischgl vast en zeker. Het is een van de bekendste dorpen in Oostenrijk en dat is met een reden. Het moderne bijbehorende skigebied Silvretta Arena is geweldig en ontzettend sneeuwzeker vanwege de hoge ligging. Maar wat te doen in Ischgl als je er op wintersport bent? Wij hebben een paar tips voor je.

Andere skidorpen in het skigebied:
Samnaun
– Mathon

Algemene informatie Ischgl:
– Hoogte dorp: 1400 meter
– Hoogte berg: 2.872 meter
– 238 pistekilometers
– sneeuwzeker
– goede après-ski
– grensoverschrijdend skigebied

Wintersport in Ischgl

Het motto van Ischgl is ‘Relax. If you can …’ en dat is met een reden. Er is namelijk zoveel te doen, dat je geen tijd hebt om te relaxen. Een voorproefje vind je in deze video.

Wintersporttips Ischgl

1. Ga freeriden

Ischgl staat bekend om z’n après-ski, maar dat is niet helemaal terecht. De backcountry van Ischgl is adembenemend. Dat is dan ook een van de redenen dat de Alpinkurs – de offpiste opleiding voor skileraren – vaak in het skigebied gegeven wordt. Ga op zoek naar een lokale gids en leef je uit!

2. Ga belastingvrij shoppen

Ja, dat lees je goed. Het per ski’s te bereiken Zwitserse Samnaun is een belastingvrij paradijs. Dat houdt in dat je er parfums, sigaretten, maar ook gewoon kleding belastingvrij kunt kopen. Daar hangen natuurlijk wel wat regels aan, die vind je hier. Vergeet niet dat je ook nog terug moet skiën, dus houd het beschaafd!

3. Vlieg door de lucht

In Ischgl vind je sinds het winterseizoen van 2015/2016 de SkyFly. Eenmaal ingestapt bij het middelstation van de Silvrettabaan schiet je daar met een maximumsnelheid van 84 km/u door de lucht richting het dalstation van de Pardatschgratbahn. Doen!

skyfly

4. Start en eindig het seizoen goed

Traditiegetrouw opent en sluit Ischgl het seizoen met een Top Of The Mountain Festival. Elk jaar weer staan er artiesten van wereldformaat op het podium boven op de berg. Denk aan James Blunt, Robbie Williams en The Beach Boys. Hoe vet is het om dat eens mee te maken?

5. Ga schaatsen

Op een minuut afstand van het dorpscentrum vind je de ijsbaan van Ischgl. Het gaat hier om een natuurijsbaan, dus het moet wel gevroren hebben voordat je erop kunt glijden. Vergeet in ieder geval je schaatsen niet in te pakken als je naar Ischgl gaat.

ijsbaan schaatsen ischgl

Wat te doen in Ischgl in de zomer?

Je kunt je wel voorstellen dat de prachtige natuur van Ischgl ook in de zomer geweldig is om te beleven. Zomervakanties naar het dorp worden dan ook steeds populairder. Is het wat voor jou om je zomervakantie door te brengen in een skigebied?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in