Wat te doen in Hopfgarten im Brixental

Het skidorp Hopfgarten im Brixental is een klein gezellig Oostenrijks dorpje met smalle straatjes en een prachtige barokke kerk. Het is het grootste dorp van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en staat via de Slavenbaan in verbinding met de Hohe Salve waarmee je een van de grootste skigebieden van Oostenrijk bereikt. Wat te doen in Hopfgarten im Brixental als je hier op wintersportvakantie bent? Op deze pagina vind je handige tips voor tijdens je verblijf in dit Oostenrijkse skidorp.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft in totaal 284 kilometer aan piste. De volgende skidorpen liggen in de omgeving van Hopfgarten im Brixental:

Algemene informatie Hopfgarten im Brixental

  • Het skidorp geeft toegang tot 284 km pistes
  • Grootste dorp van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
  • Vanaf Utrecht 909 km met de auto 
  • Klik hier voor de pistekaart van Hopfgarten im Brixental

Wat te doen in Hopfgarten im Brixental tijdens jouw wintersportvakantie? Lees hier de tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Hopfgarten im Brixental

Wintersporttips Hopfgarten im Brixental

1. Ga exclusief eten bij Zeitlos

Ben je de Wiener Schnitzel mit pommes zat en wil je wat exclusiever eten? Ga dan eens informeren voor een tafel bij Zeitlos. Hier krijg je exclusief eten in een prachtig restaurant met goed en vriendelijk personeel. De prijzen van het eten en drinken in dit restaurant liggen hoger dan gemiddeld, maar dat is duidelijk terug te zien in het eten dat opgediend wordt.

2. Neem een lunchpauze bij de Stoagrubn Hütte

In Hopfgarten is dit een van de beste hutten die aan de piste gelegen is. Je kunt hier heerlijk traditioneel eten of gewoon een korte pauze nemen met een drankje op het terras. Het terras heeft een geweldige ligging waardoor het bijna de hele dag in de zon ligt. Ga hier bijvoorbeeld voor een overheerlijke Germknödel. Het overheerlijke tussendoortje waardoor je weer een middag energie hebt op de pistes.

3. Maak een kleine wandeling naar de Hintersteinersee

De Hintersteinersee is in de zomer een drukbezochte plek. Zeker met warme temperaturen zijn hier meerdere watersporten mogelijk en zijn veel toeristen verkoeling aan het zoeken. Ook in de winter is dit een prachtige plek om even te bezoeken. Het meer is dan bedekt met een dikke laag sneeuw en ijs wat zorgt voor prachtige beelden. Ga als tip eens eten bij restaurant Seestüberl aan de rand van het meer.

4. Ga een dagje après-skiën in Westendorf

Voor de echte après-ski moet je niet in Hopfgarten im Brixental zijn. Ga een dagje naar Westendorf en ga après-skiën bij de Moskito, Karat of de Garry’s Inn. Je moet niet gek opkijken als je Wolter Kroes tegen het lijf loopt, want zijn thuisbasis is namelijk de Moskito in Westendorf.

Wat te doen in Hopfgarten im Brixental in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te doen in Hopfgarten im Brixental. De onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de zomeractiviteiten in het skidorp.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in