Wat te doen in Gröbming

Gröbming is een klein skidorp dat onderdeel is van skigebied Schladming – Dachstein. Het dorp ligt niet direct aan de piste. Om op de piste te komen moet je eerst een stuk met de skibus. Vanaf het dorp heb je wel toegang tot een aantal loipes, zodat je kunt langlaufen. Maar wat te doen in Gröbming als je er op wintersport bent? Onze redactie geeft je graag een aantal tips.

Gröbming is onderdeel van het skigebied Schladming – Dachstein en daarmee kun je 194 km aan piste skiën. Het dorp zelf is niet zo groot, maar vanaf hier ben je zo in de onderstaande dorpen:

– Haus im Ennstal
– Forstau
– Schladming
– Pichl – Reiteralm
– Ramsau – Dachstein
– Rohrmoos
– Pruggern

Algemene informatie Gröbming

– Op 776 meter hoogte
– Skiën? Eerst een stuk met de bus
– Veel langlaufmogelijkheden
– Klik hier voor de pistekaart van Gröbming
– Onderdeel van Ski Amadé (760 km piste)

Wintersporttips Gröbming

1. Ga langlaufen

Rondom het dorp lopen een aantal loipes waar je kunt langlaufen. Daarnaast kun je ook met de skibus de rest van het gebied ontdekken, want skigebied Schladming-Dachstein beschikt over 350 km aan loipes.

langlaufen - wat te doen in gröbming

2. Eten bij S’speiskammerl

Voor lekkere en traditionele Oostenrijkse gerechten met een moderne twist ben je hier aan het juiste adres. De lekkerste schnitzels, maar dan net even anders. Hou je van toetjes? Ook dan kun jij je hart ophalen in S’speiskammerl.

3. Skiën op de Stoderzinken

Als je verblijft in Gröbming, dan is de Stoderzinken de dichtstbijzijnde berg om op te skiën. Je vind hier veel rode pistes, een zwarte piste en een blauwe piste. Het skigebied is redelijk hooggelegen en loopt tot 2045 meter.

4. Ski het 4-bergen-skigebied

Omdat Gröbming zelf qua skiën niet erg groot is, is het verstandig om de bus naar de andere skidorpen van Schladming – Dachstein te nemen. Rij door naar Haus im Ennstal en stap daar in de lift omhoog. Vanaf hier heb je namelijk toegang tot het 4-bergen-skigebied.

Wat te doen in Gröbming in de zomer

Zomers zijn er heel wat gave activiteiten te beleven in Gröbming. Maar wat te doen in Gröbming als je er op vakantie bent? Eén van de hoogtepunten is toch wel de zipline. Er gaan twee kabelbanen met meerdere lines naast elkaar. Leuk om met z’n allen tegelijk te doen en te kijken wie het eerst beneden is. De snelheid is aangenaam, zodat je ook nog een beetje om je heen kunt kijken om te genieten van het uitzicht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in