Wat te doen in Going am Wilder Kaiser

Het skidorp Going am Wilder Kaiser is het meest oostelijk gelegen dorp in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Het dorp straalt vooral rust uit, maar er valt genoeg te beleven. Going is via de Astbergbahn verbonden met SkiWelt, een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Dit skigebied is erg populair onder de Nederlandse wintersporters. Wat te doen in Going am Wilder Kaiser als je hier op wintersportvakantie bent? Op deze pagina vind je leuke tips voor tijdens je verblijf in het Oostenrijkse skidorp.

SkiWelt Going am Wilder Kaiser heeft in totaal 284 kilometer aan piste. De volgende skidorpen liggen in de omgeving van Going am Wilder Kaiser:

Algemene informatie Going am Wilder Kaiser

  • Het skidorp geeft toegang tot 284 km pistes
  • Vanaf Utrecht 905 km met de auto 
  • Klik hier voor de pistekaart van Going am Wilder Kaiser

Wat te doen in Going am Wilder Kaiser tijdens jouw wintersportvakantie? Lees hier de tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Going am Wilder Kaiser

Wintersport tips in Going am Wilder Kaiser

1. De Kaiserrunde

Vanuit Going am Wilder Kaiser start een mooie skironde door het skigebied van Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Met bijna 20 kilometers aan piste en ruim 4000 hoogte meters is dit zeker de moeite waard om te gaan skiën. Het is het mooiste om deze route in Going am Wilder Kaiser te beginnen, maar de route kan ook op andere punten worden gestart.

2. Rodelen

Een van de mooiste rodelbanen start in Going am Wilder Kaiser. De 4,5 kilometer lange rodelbaan start bovenaan de Astberg en komt uit op de oefenweide van Going am Wilder Kaiser. Ook is er een mogelijkheid om in Ellmau uit te komen. Deze rodelbaan is elke dag tot 24:00 verlicht. De rodelverhuur is bij het dalstation van de Astbergbahn.

Wat te doen in Mayrhofen - Rodelen

3. Sneeuwschoen wandeling

Wanneer je in Going am Wilder Kaiser op wintersport bent, is het een aanrader om een route te gaan lopen met sneeuwschoenen. Er kan gekozen worden om te gaan lopen met een gids of om zelf routes te bepalen door de noordelijke hellingen van het gebied. Een echte aanrader is het sneeuwschoenwandelen bij volle maan. Onder begeleiding van een gids zal er een route door het prachtige landschap gelopen worden dat verlicht wordt door de volle maan.

4. Genieten van het uitzicht bij Blattlalm

Bovenaan de Astbergbahn vind je het restaurant Blattlalm. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Wilder Kaiser en het uitzicht reikt zelfs tot aan Kitzbühel. De Blattlalm gebruikt biologische producten in de keuken, wat het eten zeker ten goede komt. Echt een aanrader.

blattlalm

Wat te doen in Going am Wilder Kaiser in de zomer

In Going am Wilder Kaiser vind je in de zomer het mooiste natuurlijke zwemmeer van Tirol. Het natuurlijke bronwater wordt op een natuurlijke manier ververst door de bergen en het water wordt op een temperatuur van 24 graden gehouden. Ideaal om uit te rusten met een prachtig uitzicht, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in