Wat te doen in Gerlos

Gerlos is bij de Nederlanders een erg populair skidorp in de winter. Het dorp dat onderdeel is van de Zillertal Arena, staat in verbinding met Zell am Ziller en Königsleiten en heeft met 150 km piste een gevarieerd aanbod voor alle soorten wintersporters. Maar wat te doen in Gerlos als je hier op vakantie gaat? Wij geven jullie graag meer informatie over de te bezoeken plekken in het skigebied.

Andere skidorpen in de Zillertal Arena zijn:

Algemene informatie Gerlos:

  • Familie vriendelijk skigebied
  • 143 km aan pistes
  • Gerlos dorp ligt op een hoogte van 1.300 meter
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Bekend om de geweldige Nederlandstalige après-ski
  • Bekijk hier de pistekaart van Gerlos

Wat te doen in Gerlos? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Gerlos

Gerlos is misschien wel het populairste en bekendste wintersportdorp bij de Nederlanders. Hoe het er in Gerlos aan toe gaat in de winter? Bekijk de onderstaande video waarin je goed ziet hoe het skidorp er in de winter uit ziet.

Wintersporttips in Gerlos

1. Forel eten bij de Seestuberl

Wil jij even de drukke toeristische plekken ontwijken in Gerlos? Rij richting de Stausee en ga heerlijk zelf gevangen forel eten bij de Seestuberl. Op dit plekje ben je even weg uit de drukte en geniet je van de rust en natuur. Hoe je er komt? Rij van Gerlos richting Königsleiten en ga bij de stuwdam omhoog. Parkeer je auto op de aangegeven parkeerplaats en loop naar boven. Deze plek is uniek en echt prachtig. Meer informatie? Bezoek hun website en reserveer een tafeltje!

Seestuberl Gerlos wat te doen in Gerlos

2. Wild eten bij Finkau

Wil je een unieke plek om te eten? Ga dan naar Finkau, in het uiterste puntje van de Stausee. Bij veel toeristen een onontdekte plek waar je heerlijk wild kunt eten. Voor de exacte route, bezoek hun website. Je rijdt een heel lang stuk langs de Stausee. Als er veel sneeuw is gevallen zijn sneeuwkettingen zeker aan te raden. Eenmaal uitgekomen bij Finkau restaurant, dan besef je pas waarom wij deze in de te bezoeken plekken van Gerlos plaatsen. Het ligt op ruim 1.400 meter hoogte en brengt je even terug in de tijd. Wil je er gaan eten? Ons advies is om te reserveren!

Finkau Gerlos - Wat te doen in Gerlos

3. Goodmorning skiing in Gerlos – Zillertal Arena

Ben jij een vroege vogel en neem jij het allerliefste de eerste skilift? In Gerlos kun je van 01.03.2017 t/m 31.03.2017 om 06.55 uur de eerste skilift omhoog nemen en genieten van de zonsopkomst. Boven aan de Isskogelbahn kun je vervolgens een heerlijk ontbijt krijgen. Dit kun je twee keer per week doen, namelijk op elke donderdag en zondag. Ben jij dan in Gerlos? Het is zeker het proberen waard. Maak het natuurlijk niet te laat in de après-ski, want je moet er de volgende dag vroeg uit!

4. Moonlight skiing Gerlos

In Gerlos is het mogelijk om meerdere keren per winterseizoen deel te nemen aan het moonlight skiing evenement. Hierbij ga je om 17.00 uur met de Dorfbahn in Königsleiten omhoog en geniet je eerst van een heerlijk viergangen diner bij bergrestaurant Gipfeltreffen. Als het donker is vertrek je naar boven naar het Gipfelkreuz waar je vervolgens met lampjes op het hoofd naar beneden skiet. Onder leiding van skileraren leg je deze vers geprepareerde piste af in het bijzijn van een prachtige volle maan. Meer informatie vind je op Zillertalarena.com!

5. Ga helemaal los bij Seppi’s

Wintersport en genieten van een welverdiend drankje op de berg gaan prima samen. Als je in de Isskogelbahn naar boven zit dan zie je het terras van Seppi’s al liggen. Een prachtig terras dat de hele dag prima zicht heeft op de zon en waar aan het einde van de dag het ‘dak’ eraf gaat. De DJ’s zorgen voor een groot feest en rond 16.00 uur staat iedereen op de banken te springen. Dit moet je meegemaakt hebben!

Gerlos - Seppi

Paragliden in Gerlos

Op de piste is Gerlos mooi, maar vanaf bovenaf weet je helemaal niet wat je ziet. Ga via Kalle Airlines mee met een tochtje paragliden en geniet van de prachtige natuur in Gerlos. Van boven af is alles tenslotte mooier. Interesse? Bezoek de website en vraag naar meer informatie. De omstandigheden moeten uiteraard wel geschikt zijn om de lucht in te gaan!

6. Après-skiën bij de Cin-Cin

Iedere après-ski liefhebber is wel bekend met de Cin-Cin. In Europa is de Cin-Cin al jarenlang de nummer 1 après-skitent van Oostenrijk en dat is met een reden. De tent is in de winter een Nederlandse hotspot waar alle meezingers dagelijks uit de speakers komen. Heerlijk meezingen onder het genot van een lekker drankje en een dansje. Je dag hier afsluiten zorgt gegarandeerd voor een spetterend feestje!

7. Wandelen in Schönachtal

De wintersport mogelijkheden in Gerlos zijn oneindig. Ook wandelen in Gerlos is een aanrader en helemaal als je het schönachtal inloopt. Dit dal zit tegenover de Isskogelbahn in Gerlos en brengt je naar de plekken waar ongerepte natuur overheerst. Geniet van de rust en loop langs het prachtige riviertje dat je naar het einde van het dal brengt. Doe wel je sneeuwschoenen aan, want de paden zijn hier niet helemaal sneeuwvrij gemaakt.

Wat te doen in Gerlos in de zomer

Gerlos is in de winter een populaire bestemming, maar ook in de zomer is er veel te beleven. Zo kun je heerlijk mountainbiken, raften, glettersteigen of lekker wandelen. Een aantal skiliften zijn in de zomer gewoon geopend waardoor je naar boven kunt gaan met de lift om vervolgens lopend naar beneden te gaan. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van de zomeractiviteiten in Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in