Wat te doen in Flachauwinkl

Vele Nederlanders gaan op wintersport naar Flachau, maar ook het gezellige kleine dorpje Flachauwinkl is in trek. Wat te doen in Flachauwinkl als je er op wintersport bent? Wij geven je graag een aantal tips.

Andere dorpen in het skigebied:
– Altenmarkt
– Eben im Pongau
– Filzmoos
Kleinarl
– Radstadt
– St. Johann im Pongau
Wagrain
– Flachau
Alpendorf
– Zauchensee
– Goldegg

Algemene informatie Flachauwinkl

– Klein gebied
– Vanaf hier makkelijk naar de andere gebieden
– Onderdeel van Ski Amadé (760 km piste)
– Klik hier voor de pistekaart van Flachauwinkl

Op wintersport in Flachauwinkl

Flachauwinkl is een dorpje in de Salzburger Sportwelt, het skigebied dat meer dan 230 kilometer aan piste telt. Je kunt je er dus prima vermaken.

Wintersporttips in Flachauwinkl

1. Doe een drankje bij de Highport

Direct onder de Highliner gondel vind je de Highport Schirmbar. Zo kun je na het skiën meteen een lekker biertje halen of onderweg een lekkere warme chocolademelk drinken. Wil je lekker binnen zitten? Dat kan in de indoor bar, de Seilbar.

seilbar flachauwinkl

2. Race tegen je vrienden op de Race Piste

Onder de Sunshine Shuttle vind je een permanente slalom. Hier kun je je krachten meten met je vrienden. Wie is er het snelst beneden en ook nog aan de goede kant van de slalompalen voorbij gegaan? Zo makkelijk is het niet!

3. Test je snelheid

Op de Powderpiste kun je testen hoe hard je gaat. Heb jij het in je om het dagrecord neer te zetten of heb je de juiste wax er niet onder zitten?

4. Kijk hoe de pro’s het doen

Denk je dat je aardig kan skiën? Neem dan eens een kijkje in het Training Center op de Kogelalm. Hier vind je voornamelijk skiclubs en andere serieuze skiërs die aan het training zijn voor wedstrijden. Je ziet er de kleinste kinderen skiën die je als volwassene niet bij kan houden.

Wat te doen in Flachauwinkl in de zomer?

Ook in de zomer is de regio rondom Flachauwinkl prachtig om te bezoeken. Omdat Flachauwinkl en Zauchensee één regio vormen, vind je hieronder een zomervideo van Zauchensee. Lijkt een zomervakantie in het gebied je wat?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in