Wat te doen in Fiss

Serfaus-Fiss-Ladis wordt elke zomer en winter door veel Nederlanders bezocht. Serfaus is het grootste skidorp van het trio, maar Fiss staat bekend om het kneuterige gevoel. Wat te doen in Fiss als je hier op vakantie bent? Hierbij de tips van onze redactie als je op wintersportvakantie bent in het bekende wintersportdorp. 

Andere skidorpen aangesloten met Fiss:

Algemene informatie skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

  • Een populair skigebied bij Nederlandse wintersporters
  • 212 km aan pistes
  • 67 prachtige skiliften
  • Het hoogste punt in het skigebied ligt op 2.820 meter
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Goede après-ski
  • Bekijk hier de pistekaart van Serfaus-Fiss-Ladis

Op wintersport in Fiss

Wintersporttips Fiss

1. Bezoek Berta’s Kinderland

Voor kinderen is er in Serfaus-Fiss-Ladis genoeg te doen. Zo heeft Fiss een groot kinderland gemaakt, genaamd Berta’s Kinderland. Hier leren de kinderen op speelse wijze om te gaan met ski’s, heuvels en andere onverwachtse elementen. In de middag lekker patatjes met limonade drinken om zodoende de hele middag verder te kunnen spelen.

2. Ga nachtskiën in Serfaus-Fiss-Ladis

Ben je in Serfaus-Fiss-Ladis? Ga dan eens op dinsdagavond naar Fiss en ga nachtskiën. De Möseralmabfahrt is dan helemaal verlicht en geeft een unieke ervaring aan het skiën. Ook in Serfaus kan er in de avond geskied worden, alleen is dat op woensdag en vindt altijd plaats op de Komperdell en de Mittelabfahrt. Deze blauwe piste is dan verlicht.

3. Leer verschillende dieren kennen in de Almbahn

Aan de noordkant van Fiss ligt de Almbahn waarbij verschillende gondels zijn voorzien van dierenstikkers. In deze gondels kun je uitleg krijgen over de dieren die leven in de Alpen. Een interessante rit naar boven, waarbij zowel de kids als volwassene een hoop kunnen leren.

4. Geniet van streekproducten bij Zum Wohl Tirol

Ben jij ook zo dol op de streekproducten in Oostenrijk? In Fiss ben je dan op het juiste adres, want hier zit een heerlijk klein tentje, Zum Wohl Tirol, waar je de lekkerste traditionele producten voorgeschoteld krijgt. Van de buitenkant ziet het er misschien beetje apart uit, maar laat je hierdoor niet misleiden. Eenmaal binnen dan weet je waarom wij deze tip gegeven hebben. Geniet van de lekkerste vlees- en kaasplankjes, uiteraard in combinatie met lekkere wijnen. Bezoek hun website voor meer informatie!

5. Ga après-skien bij de Hexenalm in Fiss

Na een zware dag heb je wel een lekker drankje verdiend. Ga lekker après-skiën bij de Hexenalm. Deze tent ligt onder aan de Moseralm en is overdag een restaurant waar je kan eten en drinken. Eind van de middag begint de après-ski en eindigt om 19.00 uur. Binnen no-time wordt het dan weer omgetoverd tot een restaurant en kun je er heerlijk eten.

Wat te doen in Fiss in de zomer

Ben jij gek op actieve vakanties en hou je van de bergen? De zomeractiviteiten in Fiss zijn veelzijdig en geven je het echte vakantiegevoel. Bekijk de onderstaande heerlijke video van Serfaus-Fiss-Ladis in de zomer. Puur genieten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in