Wat te doen in Fieberbrunn

Fieberbrunn is het mekka voor off-piste skiërs, waar je enkele van de mooiste onverspoorde afdalingen van Oostenrijk vindt. Het dorpje is klein en authentiek en biedt vele mogelijkheden voor een prachtige wintersportvakantie. Wat te doen in Fieberbrunn? Wij hebben een paar leuke tips voor je.

Andere skidorpen in het skigebied:
Saalbach
Hinterglemm
Leogang

Algemene informatie Fieberbrunn:
– Hoogte dorp: 800 meter
– Hoogte berg: 2.020 meter
– 270 pistekilometers
– autovrij centrum
– kindvriendelijk
– sneeuwzeker

Wat te doen in Fieberbrunn? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersport in Fieberbrunn

Fieberbrunn is onderdeel van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Bekijk de video hieronder voor een impressie van het skigebied.

Wintersporttips Fieberbrunn

1. Ga freeriden

Fieberbrunn staat bekend als freeride hotspot en dat is niet zonder reden. Pro riders van over de hele wereld komen naar het dorp om wedstrijden te skiën en amateursporters weten er ook hun weg te vinden. Vergeet niet met een gids op pad te gaan. Hoe freeriden in Fieberbrunn eruit ziet? Zo! Meer informatie vind je hier.

2. Stap in de Timoks Coaster

Bij het middelstation van de Streuböden gondel ligt de Timoks Coaster. Een 1.160 meter lange rodelbaan waarbij je door het winterse landschap naar beneden glijdt. Een ritje in de coaster is tof voor jong en oud. Ga er eens langs en probeer het!

3. Speel curling

Curling telt als volkssport nummer 1 in Fieberbrunn en dat stelt jou in de gelegenheid om de sport ook eens te proberen. Voor enkele euro’s kun je de sport proeven in de overdekte curlingbaan. Je vindt de baan bij de Sportplatz Lehmgrube.

4. Ga met de koets

Als echte romanticus moet je je vrouw zeker eens meenemen in een paardenkoets. En hoe romantisch is een paardenkoetstocht in de sneeuw? Verras je geliefde en geniet!

5. Ga rodelen

De Timoks Coaster is tof, maar misschien vind jij natuur rodelen wel veel toffer. Ook dat is mogelijk in Fieberbrunn. Je vindt in het dorp de tot 12 uur ’s avonds verlichte ‘Direttissima’ rodelbaan, die 2,5 kilometer lang is. Voor het rodelen moet je natuurlijk eerst omhoog. Dat kan te voet, maar natuurlijk ook met de taxi. Meer info vind je hier.

Wat te doen in Fieberbrunn in de zomer?

Fieberbrunn is geweldig in de winter, maar streep ook de zomer niet weg. Wandelen, fietsen of zwemmen, het kan er allemaal. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Aubad dat je op de onderstaande foto ziet.

wat te doen in fieberbrunn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in