Wat te doen in Ellmau

Het skidorp Ellmau is centraal gelegen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en is herkenbaar vanwege het prachtige oude kerkje en de gezellige après-ski. Ellmau is via de Hartkaiserbahn verbonden met een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, waardoor het een populair skigebied is bij veel Nederlandse wintersporters. Wat te doen in Ellmau als je hier op wintersportvakantie bent? Op deze pagina vind je leuke tips voor tijdens je verblijf in het Oostenrijkse skidorp. 

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft in totaal 284 kilometer aan piste. De volgende skidorpen liggen in de omgeving van Ellmau:

Algemene informatie Ellmau

  • Het skidorp geeft toegang tot 284 km pistes
  • De après-ski is in het dorp erg gezellig
  • Vanaf Utrecht 898 km met de auto 
  • Klik hier voor de pistekaart van Ellmau

Wat te doen in Ellmau tijdens jouw wintersportvakantie? Lees hier de tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Ellmau

Wintersporttips Ellmau

1.  Ga met paard en wagen op pad

In de regio rond om Ellmau worden meerdere paard en wagen tochten georganiseerd. Hierbij kun je lekker achterop zitten en de natuur en omgeving vanaf een rijdende kar bekijken. Is weer eens wat anders dan wandelen of met de fiets door de regio. Je gaat onder leiding van een lokale bewoner naar de meest bijzondere plekken in Ellmau en kunt er voor kiezen om halverwege een lekker drankje te doen bij een oude berghut.

2. Ga snowtuben in Ellmau

Boven aan de Kirchbich lift kun je met een snowtube naar beneden gaan. Ben jij altijd op zoek naar adrenaline en gezelligheid? Dan moet je dit zeker even gedaan hebben. Twee keer per week kun je in de avond met een verlichte baan naar beneden racen. Overdag is de baan geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. Je moet wel een ticket van €2,- betalen om op het parcours te mogen.

3. Ga zwemmen in het KaiserBad

Zit er geen zwembad bij je hotel, maar heb je wel even zin in een verfrissende duik in het water? Ga dan naar het KaiserBad in Ellmau en kom even helemaal tot ontspanning na een intensieve dag skiën. Ook kun je hier relaxen in jacuzzi’s of even laten masseren, zodat je de volgende dag weer fit op de piste staat.

4. Ga paragliden in Ellmau

De wereld van bovenaf is prachtig, dus waarom ga je niet paragliden in Ellmau? De witte wonderwereld van Ellmau vanuit de lucht bekijken geeft een bijzondere beeld die je nooit meer vergeet. Samen met een begeleider ren je vanaf een vlakke heuvel zodat het paraglide scherm wind vangt en je de lucht in trekt. Vanaf dat moment voel je je zo vrij als een vogel en ben je een met de natuur.

5. Après-ski in Ellmau

Ellmau is een wintersportdorp waar genoeg mogelijkheden zijn voor après-ski. Après-ski in Ellmau kun je doen bij de Ellmauer Alm, Fabels en Memory. Drie geweldige kroegen waar de muziek tot laat aan staat en waar de alcoholische versnaperingen rijkelijk vloeien. Ellmau is samen met Westendorf de plek om helemaal uit je dak te gaan wat betreft het après-skiën.

Wat te doen in Ellmau in de zomer

Ook in de zomer is er genoeg te beleven in Ellmau. Het is niet te vergelijken met de drukte in de winter, maar in de zomer kun je er perfect een vakantie vieren. Ga lekker mountainbiken, wandelen of ga andere outdoor activiteiten uitvoeren. Bekijk de onderstaande video met de zomeractiviteiten van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in