Wat te doen in Aschau im Zillertal

Het dorpje Aschau ligt tussen Kaltenbach en Zell am Ziller in en staat bekend om het gezellige dorpscentrum en de grote wintercamping, genaamd camping Aufenfeld. Wil je niet in de drukke wintersportdorpen zitten en is het nemen van de skibus geen probleem? Dan is Aschau het perfecte skidorp. Wat te doen in Aschau im Zillertal als je hier op wintersportvakantie bent? Wij geven je graag tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Skigebieden in de buurt van Aschau:

Wat te doen in Aschau im Zillertal? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Wintersporttips Aschau im Zillertal

1. Ga winterkamperen op camping Aufenfeld

Ga jij in de zomer altijd op vakantie met de caravan en ben je niet zo gehecht aan een hotel? Ga dan eens winterkamperen. Camping Aufenfeld in Aschau is een van de mooiste wintercampings van Oostenrijk en heeft de beschikking over luxe douches, droogruimtes en een groot zwembad met glijbaan.

2. Ga een dagje winkelen in Mayrhofen

Mayrhofen ligt bijna in het uiterste puntje van het Zillertal en is een prachtig skigebied met moderne skiliften. Naast het mooie skigebied heeft Mayrhofen een erg gezellige winkelstraat met veel soorten winkeltjes. Wil je een dagje pauze nemen met skiën? Ga dan lekker winkelen en lunchen in Mayrhofen. Ook bij de lokale bevolking is winkelen in Mayrhofen erg geliefd!

3. Wandel naar de Arena Coaster in Zell am Ziller

De Arena Coaster is een gave attractie in Zell am Ziller dat je vindt bij het dalstation van de Rosenalmbahn. Vanaf de weg zie je het kronkelende parcours al liggen en is een erg leuke attractie voor kinderen. Zoek de adrenaline op en pak de bus of de benenwagen naar Zell am Ziller.

familie in de Arena Coaster
© Zillertal Arena, Johannes Sautner

4. Ga uiteten in het cowboy dorp

Wil je een heerlijke grote schnitzel eten of een heerlijke steak? In het cowboy dorp naast camping Aufenfeld vind je een traditioneel cowboy dorp dat voornamelijk in de zomer in gebruik genomen wordt. Het restaurant op het park is wel het hele jaar geopend en brengt je even terug naar het indianen en cowboy tijdperk. Bij het openen van de deuren loop je de enorme bar tegemoet waar de mannen met cowboy laarzen al aan de bar zitten. Klaar met eten? Probeer maar eens langer dan een minuut op de stier te blijven zitten die in het restaurant staat.

5. Ski de goldenpiste in Kaltenbach

De goldenpiste is een prachtig piste naar het dal van het skidorp in Kaltenbach. Je neemt de eerste lift omhoog en volgt vanaf dan de bordjes naar de Goldenpiste. Op woensdag en vrijdag is de piste verlicht en kun je ’s avonds een skipas kopen en van de piste gebruik maken.

Wat te doen in Aschau im Zillertal in de zomer

Het Zillertal is een prachtige regio wat natuur betreft. Je kunt er genieten van de prachtige groene weides, hoge bergtoppen en de zomeractiviteiten die je hier kunt uitvoeren. Ga eens langs bij een boer en zie hoe hij zijn koeien verzorgd. Drink heerlijke bergmelk of ga naar de kaasmakerij in het dal. Bekijk de onderstaande video voor alle zomeractiviteiten in het Zillertal in de zomer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in