Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wat te doen als er (veel) te weinig sneeuw ligt in jouw skigebied

Vele gezinnen vertrekken vanaf komend weekend voor het hoogtepunt van het jaar naar de skigebieden. De wintersport kan beginnen. Helaas is het niet overal even best gesteld met de sneeuwcondities. Wat doe je als er te weinig sneeuw ligt op de pistes? Dan maak je er op een andere manier een mooie vakantie van. Een paar tips…

Gelukkig heb ik nog niet gemaakt dat ik helemaal niet kon skiën of snowboarden op mijn wintersport locatie door gebrek aan sneeuw. Ik ben weleens in Kirchberg aangekomen zonder sneeuw, ik heb weleens in Hinterglemm gezeten terwijl het spoelde van de regen en lang geleden heb ik ook wel over groene stukken op de pistes gesnowboard in Tsjechië.

Als eigenaar van de webshop Chickies & Binkies hoop je natuurlijk op goede sneeuwcondities op de piste, zowel voor je klanten die naar de skigebieden reizen als voor de promotie van de wintersport in het algemeen.

Sneeuwzekerheid

Sneeuwzekerheid is de laatste jaren niet meer wat het geweest is. De natuur kan erg veel roet in het eten gooien. Een geavanceerd systeem met sneeuwkanonnen is fantastisch, maar als het niet vriest kunnen de sneeuwkanonnen ook geen sneeuw produceren op de pistes. Dat zie je momenteel in verschillende skigebieden. Het is veel te warm en er valt te weinig sneeuw. De eerste sneeuwdump is erg belangrijk voor een skigebied. Hiermee wordt de basis gelegd voor het hele seizoen. Als deze sneeuwdump uitblijft is het continue achter de feiten aanlopen op de skipistes.

Geen sneeuw, wat nu?

Gezinnen die hun wintersport al ver van te voren hebben geboekt reizen gewoon af naar de skigebieden, sneeuw of geen sneeuw. Wat kunnen ze met het gezin gaan doen als er geen sneeuw ligt?

Spelletje doen
Vakantie met het hele gezin betekent tijd voor spelletjes! De drukte van alledag zet je even aan de kant en je speelt een leuk spelletjes met de kids. Even weg met die iPad of DS, maar gewoon een lekker ouderwets bordspel! Onze kinderen vinden Stratego, Monopoly en ook Risk fantastisch!

Zwemmen
De meeste skidorpen hebben wel een openbaar zwembad waar je met zijn allen naar toe kan gaan.

Wandelen
Sneeuw of geen sneeuw, de omgeving in de skigebieden is natuurlijk prachtig.

Rodelen
Sommige wintersportgebieden hebben een permanente rodelbaan die je zowel in de zomer als in de winter kan gebruiken. Als je druk aan het skiën of snowboarden bent kom je hier vaak niet aan toe. Een goede reden om nu wel een keer te rodelen!

Lekker eten en drinken
Wintersport is voor mij ook lekker eten en drinken. En geloof mij, in ons favoriete wintersportland Oostenrijk kom je niks tekort….

Ga naar een ander skigebied
Als de sneeuw niet bij jou komt, ga je naar de sneeuw. Zoek een gebied in de buurt waar wel genoeg sneeuw ligt om te skiën of snowboarden. Op en rondom de gletsjer gebieden kan je bijna het hele jaar skiën en snowboarden.

Maak plezier

Sneeuw of geen sneeuw, geniet van je vakantie. Je kan bij de pakken neer gaan zitten omdat er geen sneeuw ligt, maar je verandert er toch niks aan. Je bent gezellig op vakantie met je gezin, geniet ervan, maak plezier, doe wat andere leuke dingen en hoop iedere morgen op een vers pak sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in