Nieuwsalert per mail ontvangen

Warmte laat vorstgrens even stijgen

Afgelopen weekend hebben de Alpengebieden te maken gehad met hevige sneeuwval. Plaatselijke inwoners spreken dan ook van de eerste grote ‘dump’ met sneeuw en kijken smachtend uit naar het nieuwe wintersportseizoen. Bijna alle dalen in de Alpen landen zijn momenteel bedekt met een pak verse sneeuw. Waar de afgelopen dagen voor een groot deel nog een grijze sneeuw lucht overheerste kan er de komende dagen ook af en toe uitgekeken worden naar het ideale wintersportweer. Door het hogedrukgebied dat de Alpen nadert zal de sneeuwval plaatsmaken voor de zon. De witte dalen moeten weer plaatsmaken voor groene weiden, want de vorstgrens zal gaan stijgen naar circa 2.000 meter. Hierbij de verwachtingen voor de komende dagen.

De Alpenlanden kunnen vanaf zaterdag weer rekening gaan gehouden met neerslag. In de hoger gelegen gebieden kan dit zorgen voor sneeuwval, maar regen kan in sommige gebieden de overhand hebben.

De koude lucht op zondag en maandag kan zorgen voor witte dalen, maar de meeste Alpengebieden moeten rekening houden met eventuele neerslag. Jammer genoeg valt het koude front te laat binnen in Frankrijk waardoor regen te lang de overhand heeft in de lager gelegen dalen. Oostenrijk en Zwitserland hebben betere hoop en kunnen maandag weer eventuele sneeuwval verwachten. De sneeuwgrens gaat naar verwachting op maandag dalen naar circa 800 meter.

De komende week kunnen we in ieder geval genieten van koudere temperaturen in Oostenrijk. De temperaturen zullen in de bergen schommelen rond de -5 graden en in de dalen rond de 2/3 graden.

Het is dus weer wachten op de volgende ‘dump’ sneeuwval.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in