Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Warmte gooit even roet in het eten

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het warme weer gooit even roet in het eten in de Oostenrijkse skigebieden. Gisteren stonden de skigebieden nog in het teken van hevige sneeuwval, maar rond het avonduur veranderde dit in flinke regenbuien. Weersomstandigheden die niet ideaal zijn voor de condities op de pistes, maar gelukkig is dit warmtefront van korte duur en kunnen we snel gaan uitkijken naar betere periodes.

Boven de 1.000 meter grens was het gisteren nog genieten van de hevige sneeuwval, maar rond 22.00 uur veranderde dit in regen. Dit heeft vandaag geresulteerd in grote plassen op de wegen en enorm zware sneeuw op de pistes. Niet ideaal, maar zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien gaat er snel verandering komen qua weer.

Screen Shot 2016-02-21 at 10.01.44

Jammer genoeg gaat deze verandering vandaag nog niet plaatsvinden. We moeten in veel delen van Oostenrijk nog steeds rekening houden met regenbuien boven de 1.500 meter grens. Vooral het Vorarlberg is zwaar getroffen en gaat het nog even zwaar krijgen. Gelukkig is hier een hoop sneeuw gevallen waardoor de pistes een flinke regenbui wel kunnen hebben.

Maandag en dinsdag kunnen nog wel eens hele mooie dagen worden in Oostenrijk. Volgens Wintersportweerman Hajo blijft het dan nog even warm, maar gaat dit woensdag helemaal omslaan. Zoals de modellen nu aangeven gaat het een stuk kouder worden en kunnen we weer gaan rekenen op verse sneeuw. Berichten waar wij heel blij van worden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in