Nieuwsalert per mail ontvangen

Wanneer is het voorjaarsvakantie 2018?

Het lijkt nog zover weg, maar voor je het weet is het alweer 2018. En met de nadering van 2018 komt ook de volgende wintersport dichterbij. Maar wanneer kun je op wintersport als je kinderen nog op school zitten? Dat is toch wel belangrijk om te weten. Daarom vandaag even een puntje voor in de agenda: de voorjaarsvakantie 2018.

Steeds meer wintersporters kiezen ervoor om buiten de schoolvakanties op wintersport te gaan. Toch is dit voor veel gezinnen met kinderen niet mogelijk vanwege de vooraf bepaalde vakantiedata waaraan scholen zich dienen te houden. Die data verschillen elk jaar weer. Wanneer jij met je familie op vakantie kan in 2018? Uiteraard kan dat in de kerstvakantie, maar die is voor iedereen hetzelfde: van zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018.

Voorjaarsvakantie 2018

De voorjaarsvakantie is zoals algemeen bekend niet altijd voor iedereen gelijk. Ook dit jaar in 2018 is dat zo. De officiële voorjaarsvakantie 2018 is opgedeeld in 2 weken, maar vanwege de data van carnaval wordt de vakantie verspreid over 3 weken dit jaar.

Adviesdata:
Regio Noord – 24 februari t/m 4 maart 2018
Regio Midden – 24 februari t/m 4 maart 2018
Regio Zuid – 17 februari t/m 25 februari 2018

Carnaval

Het populaire feest carnaval valt dit jaar niet samen met de voorjaarsvakantie, wat ertoe leidt dat veel scholen in de rooms-katholieke delen van het langs de adviesdata niet gaan aanhouden. Carnaval vieren we in 2018 van zondag 11 februari t/m dinsdag 13 februari 2018. Daardoor kiezen waarschijnlijk veel scholen ervoor om zaterdag 10 februari t/m zondag 18 februari 2018 de leerlingen vrij te geven. Informeer voor de zekerheid bij de school van je kinderen wanneer het voor hen voorjaarsvakantie is.

Vakantiespreiding

De vakantiespreiding over drie weken is voor wintersporters gunstig, want dat betekent dat we niet met z’n allen massaal in één week op vakantie hoeven. Op z’n beurt betekent dat weer minder wachtrijen voor de liften en meer skiplezier. Goed nieuws dus dit jaar. Ter info: de Belgen hebben allemaal tegelijk vakantie in de carnavalsweek. Wil je meer weten over de vakantiespreiding? Kijk dan even op Vakantiespreiding.EU.

Vroegboekkorting 2017-2018

Kun je niet wachten om op vakantie te gaan en je weet wanneer je vrij bent? Als je slim bent maak je gebruik van een vroegboekkorting, dat kan namelijk veel geld schelen. Reisorganisaties willen namelijk de zekerheid om hun ingekochte appartementen en hotelkamers kwijt te raken en bieden daarom al vroeg in het seizoen flinke kortingen aan. Kijk daarvoor bijvoorbeeld hier of hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in