Nieuwsalert per mail ontvangen

Waar op letten bij aankoop van een skibril

Skibrillen zijn één van de meest belangrijke onderdelen van de wintersport uitrusting. Veel mensen onderschatte hoe belangrijk dit is. Sneeuwblindheid kan veroorzaakt worden door het niet dragen van een skibril tijdens het skiën. Naast het voorkomen van sneeuwblindheid biedt het ook bescherming tegen ijs stukjes en takken. Waar moet je op letten bij de aankoop van een goede skibril. Het aanbod is namelijk gigantisch en maakt de keuze daardoor niet makkelijker.

Een beslagen bril is een veelvoorkomende ergernis bij wintersporters. Hoe kan dit nou voorkomen worden?

 • Dubbele glazen:
  De bril moet voorzien zijn van dubbele glazen. Hierdoor komt de kou van buitenaf niet meteen bij de warmte van het hoofd.
 • Chemische behandeling:
  Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de glazen chemisch zijn behandeld. Hierbij worden stoffen op de glazen gespoten waarbij het proces van beslaan wordt tegen gegaan.
 • Luchtgaten:
  De huid onder de bril moet vrij kunnen ademen. Luchtgaten zijn daarom van essentieel belang. Hierdoor kan er koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten.
De bril moet bestendig zijn tegen UV stralen. Hierbij moet je 95% UV bescherming nemen.

Kleur van de glazen:

 • Donker/Zwart:
  Dit zijn de glazen die het meest voorkomt op de piste. Deze zijn vooral bestendig tegen zonnestralen.
 •  Zilverachtig Groen:
  Dit werkt contrast verhogend bij heldere omstandigheden
 • Paarsachtig Roze:
  Schaduwen en contouren worden duidelijk naar voren gebracht. Dit is dus handig bij omstandigheden waar weinig licht aanwezig is.
 • Geel:
  Deze zijn vooral geschikt wanneer je boven de boomgrens zit en er weinig diepte zichtbaar is. Bomen zorgen nog voor diepte, maar daarboven moet je de dieptes inschatten doormiddel van deze lenzen.

Een skibril moet vooral goed en straks zitten zodat hij niet makkelijk van je hoofd afvalt. Veel wintersporters kopen ook een bandje die zij op de bril bevestigen zodat hij bij een val niet kwijtraakt.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in