Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vrouw valt 7 meter uit stoeltjeslift op de Seiser Alm en overlijdt

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanochtend gebeurde er een tragisch ongeluk op de Seiser Alm. Een val uit een stoeltjeslift werd voor een vrouw van 83 jaar fataal. Daarnaast viel er nog iemand uit de stoeltjeslift, deze wintersporter liep ernstige verwondingen op in het Zuid-Tiroolse skigebied.

Fatale val uit stoeltjeslift

Vlak voor 11.00 uur vlakbij het dalstation van de Goldknopf stoeltjeslift op de Seiser Alm gebeurde er een ongeluk waarbij twee vrouwen uit Zuid-Tirol betrokken waren. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, maar de twee wintersporters zijn uit de skilift gevallen. De val van ongeveer 7 meter werd een van de vrouwen fataal. Het bergreddingsteam kwam in actie met twee noodhelikopters, maar helaas kwam de hulp voor de 83-jarige te laat. Door de val heeft ze ernstige verwondingen opgelopen aan haar hoofd en borstkas. Ondanks reanimatie en eerste hulp overleed ze op de plek van het ongeluk.

Ernstige verwondingen

Ook de tweede dame liep verwondingen op door de val uit de stoeltjeslift. De bemanning van de traumahelikopter heeft haar met letsel aan haar borst, hoofd en ruggengraat naar het ziekenhuis in Bolzano gebracht. Hoewel ze tijdens het transport responsief en stabiel was, kon ze zich niets meer van het ongeluk herinneren. Hoe het op dit moment met haar gaat is niet duidelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in