Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse (20) levenloos gevonden na lawine en grote zoekactie in Serfaus

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanochtend kwam er een lawine naar beneden in het skigebied van Serfaus. Een 20-jarige Nederlandse skiester werd bedolven onder de sneeuw en na een zoekactie van 1,5 uur levenloos gevonden.

Grote zoekactie

Het voorval vond plaats omstreeks 10.40 uur in het skigebied van Serfaus. Volgens de berichtgeving triggerde de vrouw de lawine toen ze buiten de piste aan het skiën was in de buurt van de Obere Scheid. De lawinekegel was ongeveer 30 meter breed en 80 meter lang. Er werd een grote zoekactie opgestart en 90 medewerkers van de bergredding, de skischool en de liftmaatschappij kwamen in actie. Ook twee helikopters en drie lawinehonden zochten naar de vrouw. De skiester had geen lawinepieper bij zich en is twee uur na de lawine levenloos gevonden. Verdere informatie over het slachtoffer is nog niet bekend.

Zwak sneeuwdek en lawinegevaar

Gisteren waarschuwde de Tiroolse lawinewaarschuwingsdienst al voor een verhoogd lawinegevaar. Dit kwam door de milde temperaturen na de sneeuwval van de afgelopen tijd. De smeltende sneeuw zorgt voor een verzwakt sneeuwdek en daarmee een verhoogd risico op lawines. Op dit moment geldt er een lawinegevaar 3 op een schaal van 5.

 › Milde temperaturen zorgen voor zwak sneeuwdek en lawinegevaar

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in