Nieuwsalert per mail ontvangen

Vrouw ‘aangevallen’ door stoeltjeslift

Wintersportredacteur

In Bad Kleinkirchheim is vrijdag een 57-jarige vrouw door een stoeltjeslift zwaargewond geraakt. Het instappen verliep niet zoals gepland en daarbij brak ze haar been.

Rond 11.20u wilde de vrouw instappen in de Strohsackbahn, een tweepersoons stoeltjeslift in het skigebied. Dat ging niet omdat de rugleuning naar voren was geklapt. Daar had de harde wind wind waarschijnlijk voor gezorgd.

Schommelen

De liftbediende zag het voorval gebeuren en zette de lift direct stil. Bij het stilzetten kwam de lift aan het schommelen en een schommelend stoeltje zou de vrouw hard hebben geraakt. Daardoor werd ze in een 1,5 meter diepe geul geslingerd aan het einde van de instapplek.

Rechtszaak

Volgens de liftmaatschappij is de vrouw omhoog geholpen en werd er gevraagd of er wat aan de hand was. Ze zei van niet en ze is verder gegaan. Zo’n 20 minuten later is ze echter teruggekomen en klaagde ze over hevige pijn. De bergredding nam het toen over. Aan een been heeft ze nu een probleem met de kniebanden en het andere is gebroken. Het ongeluk wordt nu een rechtszaak omdat bekeken moet worden waarom de rugleuning naar beneden was en of de liftmedewerker goed heeft gereageerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in