Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VPN & wintersport: Nederlandse tv, Netflix en veilig internetten

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een VPN is eigenlijk onmisbaar wanneer je op wintersport gaat. Met een VPN kun je namelijk wel gewoon naar de Nederlandse Netflix, NPO uitzending gemist, RTL XL en Ziggo Go kijken. Daarnaast beschermt een VPN je tegen de gevaren die het wifi netwerk van het hotel of appartement waar je verblijft met zich meebrengt. Ontdek wat een VPN is en waarom dit enorm handig is tijdens je wintersport.

Nederlandse Netflix in het buitenland

Uitgeput maar voldaan kom je na een dagje sneeuwpret in de bergen terug in je appartement of hotel. Je wilt lekker met de voetjes omhoog onder het genot van een heerlijk drankje naar je favoriete serie of film op Netflix kijken.

Je pakt je laptop, telefoon of tablet en start Netflix. Tot je stomme verbazing is Netflix opeens in het Duits, Frans of andere taal van het land waarin je bent. In Duitstalige en Franstalige landen zullen films en series tot overmaat van ramp nagesynchroniseerd zijn zodat je er echt helemaal niets mee kunt. En anders heb je alleen ondertiteling in de taal van het land waar je bent.

Dit alles gebeurt doordat het ip-adres (het unieke adres van je internetverbinding) verraadt in welk land je je bevindt. Netflix past de Netflix versie aan, aan het land waar je bent. Met een VPN kun je een ander ip adres aannemen. Dit betekent dat als je een Nederlands ip-adres kiest, Netflix denkt dat je in Nederland bent en dus de Nederlandse versie voorschotelt.

Het veranderen van een IP adres klinkt lastiger dan dat het is. De verschillende VPN services hebben software gemaakt voor zowel Windows, Mac computers, iPhones, iPads en Android apparaten. Met deze gemakkelijk te gebruiken software kun je gemakkelijk kiezen voor een locatie. Vanaf dat moment lijkt het alsof je in het land bent van de locatie die je gekozen hebt.

Een ander voordeel is dat je ook kunt kiezen voor een Amerikaanse server, op die manier kun je dus genieten van de Amerikaanse Netflix. In Amerika is het aanbod van Netflix veel groter. Bovendien komen series en films veel eerder in Amerika dan in Nederland.

Uitzending gemist op wintersport

Bovenstaande methode werkt ook prima op de apps en websites van NPO en RTL XL. De programma’s die je kunt terugkijken zijn veelal alleen te bekijken voor mensen in Nederland. Gelukkig werkt de bovengenoemde oplossing hier ook om je locatie te faken.

Je opent de VPN software, verbindt met een Nederlandse server en kunt ook gewoon naar Uitzending Gemist, RTL XL en zelfs Ziggo Go live televisie kijken. Een VPN is echt de makkelijkste oplossing als je van Nederlandse tv wilt genieten in het buitenland.

Beveilig jezelf met een VPN

Nog een voordeel van het gebruik van een VPN verbinding tijdens je wintersport is dat je internet beveiligd is. Zoals bekend is, is het gebruik van publieke wifi netwerken niet zonder gevaar. En als je in je hotel of appartement bent zul je zeer waarschijnlijk gebruik maken van zo een netwerk.

Een VPN zorgt ervoor dat al jouw internetverkeer over een beveiligde verbinding gaat. Op deze manier kan jouw data niet afgetapt worden door kwaadwillende hackers binnen dat netwerk. Wat veel mensen niet beseffen is dat het voor de eigenaren van het netwerk nog gemakkelijker is om je data af te luisteren, ook hier ben je dan tegen beschermd. Met een VPN zorg je ervoor dat niemand meer jouw data kan afluisteren.

Met een VPN kun je dus met een gerust hart je online bankzaken regelen en andere gevoelige informatie via het internet verzenden en ontvangen terwijl je op vakantie bent.

Welke VPN te kiezen

In het oerwoud van de VPN aanbieders is het lastig een keuze te maken. Met de hulp van deze pagina op VPNdiensten.nl krijg je een beeld van welke service je het best kunt kiezen. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze onder het Facebook bericht en de VPN experts zullen je beantwoorden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in