Nieuwsalert per mail ontvangen

Vorarlberg verwacht veel illegale skileraren

Foto: Ski Amadé (legale leraar)

De skigebieden in Voralberg verwachten dit seizoen circa 200 illegale skileraren. Deze skileraren bieden hun diensten vaak goedkoper aan dan de lokale ski-instructeurs, maar missen daarbij de training. Dit hebben de skigebieden in het Vorarlberg laten weten aan ORF en baren zich dan ook zorgen.

Het illegaal skiles geven is een veel besproken onderwerp in de Europese skigebieden. Voor de professionele skileraar is het vaak onmogelijk om te concurreren met touroperators die de skilessen voor hun klanten een stuk goedkoper kunnen aanbieden. Wat de klanten hierbij vaak vergeten is dat de skileraren die via de touroperators ingehuurd niet altijd worden niet voorzien zijn van de juiste papieren en essentiële skitrainingen hebben gemist.

“Ook dit jaar moeten wij jammer genoeg rekenen op circa 200 illegale skileraren in de skigebieden van het Vorarlberg”, aldus Vorarlberg Verband voorzitter Erich Melmer. In het hoogseizoen zijn er twee controleurs op de piste die het skiles geven op de piste in de gaten gaan houden. Vanaf dit seizoen zijn alle skileraren voorzien van een bewijs, waarbij zij kunnen aangeven legaal skiles te geven in het gebied. Het Verband verwacht hiermee al flink wat illegale skileraren af te schrikken.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in