Nieuwsalert per mail ontvangen

Voormalig pro snowboarder gearresteerd na bedreiging met geweer

Wintersportredacteur

Voormalig pro snowboarder Nate Bozung werd zaterdagochtend gearresteerd, nadat hij een mes tegen de keel van een persoon hield en iemand anders dreigde neer te schieten met een geweer. Hij werd verdacht van zware mishandeling, onwettig bezit van een vuurwapen en marihuana. Hij is nog niet officieel aangeklaagd.

Dronken

Volgens onderzoek van de politie in Park City was Bozung vrijdagnacht in een bar geweest met een groep. Hij ging met die mensen naar zijn appartement, was dronken en bedreigde vervolgens iemand met een mes. De persoon met het mes tegen zijn keel is ongedeerd gebleven. Toen Bozung een raam stuksloeg, verliet de groep het appartement. De snowboarder pakte een geweer en riep: “Ik ga je vermoorden!” De politie werd gebeld. Later vertelde Nate dat hij een black-out had die avond.

Niet de eerste keer in aanraking met politie

De 36-jarige snowboarder werd maandag op borgtocht vrijgelaten uit de Summit County gevangenis. Uit gerechtelijke gegevens blijkt dat dit niet de enige keer is dat Bozung in aanraking was geweest met de politie. Er was nog een arrestatiebevel in behandeling vanwege openbaar dronkenschap en wanordelijk gedrag. De voormalige pro snowboarder was niet komen opdagen voor een hoorzitting op 22 maart.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in