Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voormalig Olympisch snowboarder naar gevangenis na opzettelijke vliegtuigcrash

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voormalig Olympisch snowboarder Trevor Jacob moet 6 maanden naar de gevangenis voor een YouTube-stunt. De Amerikaan crashte zijn vliegtuigje opzettelijk en sprong hieruit om views te scoren en zijn sponsor te promoten op YouTube. Na een erkenning van schuld is hij nu veroordeeld voor 6 maanden gevangenisstraf wegens belemmering van de rechtsgang.

Opzettelijke vliegtuigcrash

Dit bizarre verhaal rondom de voormalig Olympische snowboarder Trevor Jacob begon allemaal na een video die op YouTube online kwam. In deze video vliegt Trevor met zijn vliegtuig van Lompoc City Airport naar Mammoth Lakes. Onderweg lijkt het alsof de motor uitvalt en de snowboarder springt uit het vliegtuig met parachute. De verschillende GoPro-camera’s op en om het vliegtuig hebben het hele incident vastgelegd.

Pas twee dagen later meldde Trevor het ongeluk en daarbij vertelde hij de politie niet het hele verhaal. Zo zou hij hebben verzwegen waar het vliegtuig ongeveer is gecrasht. Daarnaast bemoeide hij zich ook nog met het federale onderzoek door met een helikopter naar de locatie van de crash te vliegen en het wrak af te voeren en te vernietigen.

Rechtszaak

Na het incident is door de FAA vastgesteld dat de crash opzettelijk was en daarbij is het vliegbrevet van Trevor afgenomen. Later heeft hij ook toegegeven en schuld erkend aan de vliegtuigcrash. Vooral voor het belemmeren van het onderzoek door de politie riskeerde hij een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar en een boete van 250.000 dollar.

Uitspraak is bekend

Inmiddels is er een uitspraak gedaan en moet de Amerikaan 6 maanden de gevangenis in. Wanneer de straf ingaat, dat is nog niet duidelijk. Hieronder zie je de video van de vliegtuigcrash.

Jacob op de Olympische Spelen

In 2014 vertegenwoordigde Trevor Jacob Amerika tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Toen werd hij negende. Hij is gespecialiseerd in de snowboardcross en maakte zijn wedstrijddebuut in 2010.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in