Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voorlopige weersvoorspellingen in de Alpen tijdens Pasen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op dit moment ziet het er goed uit voor een wintersport tijdens Pasen in 2023. Het heeft de afgelopen dagen nog eens flink gesneeuwd en er lijkt nog meer kou aan te komen. Met de sneeuw zit het dus wel goed! Of het ook een beetje zonnig wordt? Dat hebben we voor je uitgezocht en delen alvast de eerste voorlopige weersvoorspellingen in de Alpen tijdens Pasen met je.

Lente of late winter tijdens wintersport Pasen 2023?

Begin april zal het nog een flink koud worden en kan er ook nog een vlok sneeuw vallen, aldus wetter.net. Volgens de voorspellingen van Wetterprognose-Wettervorhersage.de is 4 april het dieptepunt qua temperatuur bereikt. Wetter.at heeft het zelfs over vorst in de nachten en nog eens flinke sneeuwval begin april. Diegene die nog een wintersport gepland hebben, kunnen zich verheugen op heerlijke sneeuwcondities. Wel zal richting Goede Vrijdag de temperatuur weer langzaam stijgen. Een warm en mild paasweekend zal het zeker niet worden. Zoals het er nu naar uitziet wordt het voornamelijk fris, daarbij lijkt het wel overwegend helder in de voorspellingen. De zon zal zich her en der laten zien.

Het Europese en Amerikaanse weermodel

Ook volgens het Europese weermodel neemt de neerslag af richting de paasvakantie 2023. Daarbij blijft de temperatuur tussen de 5 en 10 graden. Voor deze periode van het jaar is dit erg fris en allesbehalve lenteachtig. Het Amerikaanse weermodel laat iets warmere temperaturen zien in de Alpen tijdens Pasen. Volgens dit weermodel domineert er namelijk een hogedrukgebied in deze periode. Dat betekent droog en zonnig weer met temperaturen tussen de 5 en 18 graden.

Bereid je voor op alle omstandigheden

De weersvoorspellingen van nu zeggen dat de temperatuur met Pasen in de Alpen dus kan verschillen tussen de 0, of iets daaronder, en 18 graden. Wat pak je dan in je koffer? Veel laagjes! Als je je wintersportoutfit met veel laagjes opbouwt heb je gedurende de dag meerdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld een rugzak meenemen tijdens het skiën/snowboarden en onderweg een laagje uittrekken of aandoen.

Wat ook een erg handig item is voor in je koffer, is zonnebrand. Hoewel deze voorspelling niet heel zonnig is, kun je wel flink verbanden als de zon zich wel even laat zien. De zon in combinatie met de witte sneeuw in april heeft een behoorlijke kracht in de Alpen.

Voordelig op wintersport met Pasen: 12 deals op een rijtje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in