Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorlopig nog geen mega skihal voor Duitsland

Al jaren poogt fanatieke skiër Klaus-Dieter Götze in het Duitse Wernigerode de grootste skihal van Duitsland uit de grond te stampen. Onlangs leek er schot in de zaak te zitten, want onder andere Red Bull zou het project wel willen steunen. Bij navraag lijkt de realisatie van de skihal echter nog ver weg te zijn.

Het was de Duitse krant ‘Bild’ die gisteren berichtte dat het Oostenrijkse bouwbedrijf Porr voor 2022 de grootste skihal van Duitsland wil gaan bouwen. Zij zouden bereid zijn het miljoenenproject aan te pakken. En mooier nog: het Oostenrijkse bedrijf Red Bull zou hoofdsponsor worden. De concurrerende krant ‘Volksstimme’ onderzocht het verhaal.

Onrust bij de gemeente

Bij de gemeente Wernigerode zou het onrustig zijn gisteren. Volgens Bild staat er namelijk een geheime vergadering over het project gepland voor komende dinsdag. Navraag bij het kantoor van de burgermeester bevestigt dit echter niet: ‘Een dergelijke afspraak is bij ons niet bekend.’ Ook bij bouwconcern Porr wordt aangegeven dat het bericht van Bild niet klopt. Red Bull verklaarde over de kwestie dat zij ‘een financiele betrokkenheid bij de skihal niet kunnen bevestigen.’ Veel dichterbij lijkt de nieuwe skihal dus niet te komen. Jammer, want het is wel een mooi project!

Grootste skihal ter wereld

Op Skiinformatie.nl schreven wij al eerder over de plannen van Götze. Het moet niet alleen een skicentrum worden, maar er is nog veel meer te beleven. Meer info lees je in ons eerdere artikel. Wij wensen Götze in ieder geval veel succes.

Duitsland gaat grootste overdekte skicentrum ter wereld bouwen

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in