Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorgestelde wet geeft belastingkorting op skispullen

Dat Amerikanen niet het fitste volk is dat er op de aarde rondloopt weten we onderhand wel. En dat er op elke hoek een grote fastfoodrestaurant zit helpt ook niet echt mee voor de volksgezondheid. De wetschrijvers vinden daarom dat een wet nodig is die de Amerikanen van de bank krijgt. Een nieuwe voorgestelde wet zou consumenten in het land btw-korting moeten geven op onder andere skispullen.

Het nieuwe wetsvoorstel wordt de ‘Personal Health Investment Today Act’ genoemd en is bedoeld om gezondheid door fysieke activiteit te stimuleren. Als de wet wordt aangenomen kunnen inwoners van Amerika binnenkort tot wel $2,000 per jaar aan sportspullen en andere sportgerelateerde zaken aanmelden voor de belastingkorting.

Op preciezer te zijn kan er belastingkorting worden verkregen op “bedragen die betaald zijn met als doel het deelnemen aan een fysieke activiteit, waaronder: lidmaatschap van een fitnessschool, deelname of instructie van fysieke training of activiteit, of voor de uitrusting die gebruikt wordt in een fysieke oefening of activiteit.”

GERELATEERD: Aanpassing in skischoolwet na aanklacht Europese Commissie

Wat dat betekent voor Amerikaanse skiërs? Dat betekent dat Amerikanen bij aanname van de wet geen btw hoeven te betalen over hun ski-uitrusting, maar ook niet over skilessen en skipassen. En dat zou natuurlijk super aantrekkelijk zijn.

Voorlopig is het nog niet zover, maar Amerika zou Amerika niet zijn als er geen grote campagne wordt gevoerd voor het wetsvoorstel. Daar hoort natuurlijk een mooie video bij en een flink aantal sponsoren. Aan sponsoren natuurlijk geen gebrek, want sportmerken hebben baat bij aanname van de wet. Grote merken als Adidas, Under Armour, Reebok en Speedo zijn al aangesloten bij de campagne.

Meer informatie over de wet? Dat vind je hier.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in