Nieuwsalert per mail ontvangen

De voordelen van een wintersportvakantie in maart

Zonnepanelen in Gerlos

Wintersportredacteur

We zitten op dit moment in de drukste week van het jaar. Bijna iedereen in Nederland heeft op dit moment Krokusvakantie, waardoor het in de Alpen barst van de Nederlandstalige wintersporters. Heerlijk, want de Nederlanders zijn altijd goed gemutst tijdens hun vakantie en staan ook in de Alpen bekend om hun gezelligheid. Gelukkig is het seizoen voorlopig nog niet voorbij, want de mooiste maand van het seizoen is vandaag van start gegaan: maart!

Wat maakt maart nou zo bijzonder in de Alpen? Uiteraard moet je geluk hebben met de weersomstandigheden, maar over het algemeen heb je in maart een grotere kans op de volgende voordelen:

1. Rust op de piste

Je hebt in maart op veel dagen gevoelsmatig de pistes helemaal voor jezelf. Je hoeft geen rekening te houden met andere skiërs waardoor je je alleen op jezelf hoeft te concentreren. Ideaal toch?

2. Meer kans op zonnestralen

Uit statistieken van de afgelopen jaren is gebleken dat de kans op zon in maart groter is. Wil je op wintersport meer zekerheid voor de zon? Ga dan in maart op vakantie!

3. Goedkopere accommodaties

Het is geen hoofdseizoen in maart, waardoor je ook accommodaties goedkoper op de kop kunt tikken. Daarnaast komen reisorganisaties nog met interessante last-minute aanbiedingen, waardoor je relatief goedkoop op wintersportvakantie kunt.

4. Geen wachtrijen bij de liften

Omdat het rustiger op de pistes is, hoef je ook bij de liften nauwelijks in de rij te staan. Ideaal, want een van de grootste ergernissen van wintersporters is het wachten voor de lift.

5. Direct een tafel in de restaurants

In het hoofdseizoen moet je tijdens de middagpauze strijden om een tafel in een restaurant. In maart hoef je je daar geen zorgen om te maken hoor. Uiteraard zitten de terrassen wel bomvol als het stralend weer is. Daar moet je dus wel rekening mee houden!

6. Geen files richting de skigebieden

Zeker de afgelopen weken is het enorm druk geweest in de skigebieden. Ook op de wegen richting de Alpen stroomden de wegen vol met automobilisten. In maart is de kans kleiner dat je in een file terecht komt. Uiteraard kun je ongelukken op de weg niet voorkomen, maar files vanwege drukte zul je minder snel meemaken.

7. Langer licht

Ook zijn de dagen in maart langer, waardoor je tot ver in de middag op het terras kunt zitten. De zon blijft langer schijnen, waardoor je nog even kunt uitzakken op het terras na een intensieve dag op de pistes.

8. Liften gaan eerder open

Veel skigebieden hebben in maart speciale acties, waarbij je met dezelfde skipas al om 07.00 uur de pistes op kunt geniet. In skigebieden heet dit Goodmorning Skiing of Early Bird skiing. Ideaal, als je de eerste meters wil maken over de vers geprepareerde pistes.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in