Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vermist vliegtuig na dagen in de Stubaier Alpen gevonden

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een vliegtuig dat vertrok uit Italië en op weg was naar Duitsland, was vermist bij Sölden in de Ötztaler Alpen. In Tirol is het vliegtuigje van de Austro Control radar verdwenen. De afgelopen dagen is er gezocht naar dit vliegtuig door de politie. Na een moeizame zoektocht is het vliegtuig nu gevonden in de Stubaier Alpen.

Vliegtuig vermist in Ötztaler Alpen bij Sölden

Een klein wit vliegtuigje met een Duitser aan boord was sinds zaterdag verdwenen boven de Ötztaler Alpen bij Sölden. Het gaat om een Cessna 172 die is vertrokken vanuit Rome. In de Ötztaler Alpen is zaterdagmiddag rond 11.45 uur ineens het contact verbroken. Kort daarvoor heeft de piloot een noodoproep gedaan om te melden dat hij hoogte verloor. De meest laatste locatie van het vliegtuig was zaterdagmiddag doorgekomen in het gebied ten noordoosten van Sölden. Er is een melding van de eigenaar van de Winnebachseehütte in de regio die het vliegtuig zag. Ook melde een groep toerskiërs zich bij de politie.

Lastige zoektocht

De afgelopen dagen was het erg bewolkt, stond er veel wind en viel er weer sneeuw in delen van Oostenrijk. Vooral hooggelegen waren de omstandigheden onstuimig. Dit maakte de zoektocht naar het vermiste vliegtuig erg lastig. Zondag en gisteren is er gezocht naar het vermiste vliegtuig, vanochtend werd de zoektocht weer voortgezet. De zoektocht is nog eens een stukje moeilijker, omdat de crashsensor op het vliegtuig niet geactiveerd is, zo meldt de Tiroler Tageszeitung. Het lokaliseren is zo nog een stukje lastiger. Waarom de crashsensor niet activeerde, is een mysterie. Eigenlijk is zo’n sensor verplicht in Duitsland, de eindbestemming van het vliegtuig. Met helikopters, door de Alpenpolitie en de bergreddings werd er dagen hard gezocht naar het vliegtuigje.

In de Stubaier Alpen gevonden

Na een moeizame zoektocht is het vliegtuig dinsdagmiddag gevonden. Het wrak en het lichaam van de piloot zijn aangetroffen in het Schrankogel-gebied op een hoogte van 2800 meter in de Stubaier Alpen.

Lees ook: Drie doden en een gewonde na een lawine bij Zermatt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in