Nieuwsalert per mail ontvangen

Vitrima verandert je GoPro in een 3D camera

Wil jij je vrienden laten zien hoe je vakantie écht was? Dan is een gewone camera passé. Anno 2016 moet je met iets beters komen. Met een 360 graden video of met 3D beeld bijvoorbeeld. De 360 graden video’s zijn nogal prijzig, maar 3D video produceren kun je vanaf aankomende maand voor een prikkie met de nieuwe Vitrima lens.

Met behulp van de nieuwe Vitrama lens is het mogelijk om je GoPro te veranderen in een 3D camera. Je klikt je GoPro in de case en je bent ready to go. Geen nabewerking nodig en te bekijken vanaf elk beeldscherm. Wel moet je een VR brilletje in huis hebben. Brian legt je in een halve minuut in Chicago uit hoe makkelijk het gaat.

Handiger gaat het niet. Wij hebben hier geen VR bril liggen, dus over de kwaliteit van de opnames kunnen we je weinig vertellen. We begrijpen wel hoe het werkt. In een notendop: je ziet diepte omdat je twee ogen hebt. In de Vitrima lens zitten spiegels die twee verschillende beelden creëren. Eentje voor je linker- en eentje voor je rechteroog. Als je de met Vitrima opgenomen video vervolgens door een VR headsetje bekijkt maken je hersenen van die twee beelden één en heb je een 3D experience. Best tof!

VitrimaVitrimaVitrima

Waar koop je de Vitrima?

De lens is the preorderen via Indiegogo en gaat je als early bird $79 kosten. Daarbij komen nog $30 aan verzendkosten als je ‘m naar Nederland laat opsturen. Wil je weten hoe jouw snowboardfilmpje eruit zou zien met Vitrima? Pak je VR setje en bekijk de onderstaande video.

We zijn benieuwd naar jouw video met de lens. Stuur je ‘m even door?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in