Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vijf soldaten gedood door lawine

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Maandigmiddag heeft een lawine het leven geeist van vijf soldaten uit Frankrijk. In het skigebied van Valfréjus was een groep van 50 soldaten van het Franse vreemdenlegioen aan het trainen toen het ongeval gebeurde. Volgens de politie name de lawine elf van de soldaten mee, waarvan er 5 overleden. Een van de overige slachtoffers is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht en de andere raakten lichtgewond. 

Het ongeval vond plaats buiten de piste op circa 2.000 meter hoogte. Uit welk land de overleden soldaten komen is nog onbekend, aangezien het vreemdelingenlegioen soldaten van over de hele wereld rekruteert. De politie heeft het over soldaten uit Oost-Europa, maar ook uit Nepal. In de regio van de lawine gold op het moment van het ongeval lawinegevaar 3 van 5.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een grote groep wintersporters in een lawine raakte in de Alpen. Vijf dagen geleden was het raak in Les 2 Alpes, waar een groep scholieren bedolven raakte onder de sneeuw. Drie van hen overleden en de leraar wordt aansprakelijk gesteld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in