Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Vignet Zwitserland 2021: dit zijn de kleur en prijs

Wintersportredacteur

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en dit betekent dat ook het vignet Zwitserland 2021 weer te koop is. Qua prijs is er wederom niks veranderd, alleen de kleur is anders. We gaan van rood over op olijfgroen. Alles over het vignet Zwitserland 2021 lees je in dit artikel.

Vignet Zwitserland 2021

Alle motorvoertuigen tot 3500 kilo, die van de Zwitserse snelwegen gebruik willen maken, moeten in het bezit zijn van het vignet Zwitserland 2021. Dat is al zo sinds 1985. Zwaardere voertuigen betalen ‘Schwerverkehrsabgabe’ aan de grens. Als je met een vouwwagen, caravan, camper (onder de 3500 kg) of aanhanger rijdt, heb je twee vignetten nodig.

Dit kost ‘ie

Het vignet Oostenrijk wordt elk jaar duurder, de prijs voor het vignet Zwitserland ligt sinds 1985 vast. Daar zal de komende jaren ook zeker geen verandering in komen. Het vignet voor 2021 kost wederom 40 CHF. Omgerekend komt dat, afhankelijk van de wisselkoers, neer op € 38,50. Het vignet Zwitserland 2021 is geldig van 1 december 2020 tot 31 januari 2022.

KOOPTIP: Koop het vignet Zwitserland vooraf online via Vignetbestellen.nl. Bij de ANWB kan ook, maar hier betaal je € 2,95 extra voor de administratiekosten. Koop je het vignet bij de grens? Betaal altijd met pin of Zwitserse Frank. Euro’s krijg je vaak tegen een ongunstige wisselkoers terug.

Vignet Zwitserland 2021

Zo moet je het vignet Zwitserland opplakken

Als je op wintersport gaat naar Zwitserland, of als je op doorreis bent door het land, heb je een vignet nodig. Maar hoe plak je die nou precies op? Geen stress, daar is niks moeilijks aan. Plak het vignet altijd aan de binnenzijde van het voorruit, in het midden onder de binnenspiegel, linksonder of linksboven. Doe dit altijd volgens de regels en nooit met plakband. Yvonne laat je in onderstaande video zien hoe het moet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in