Nieuwsalert per mail ontvangen

Vignet Oostenrijk 2018 vanaf vandaag verkrijgbaar

Het nieuwe vignet Oostenrijk 2018 is vanaf vandaag fysiek te verkrijgen bij verschillende verkooppunten. Het kersenrode plakplaatje dat je toestemming geeft op Oostenrijks snelwegen is vanaf 1 december geldig. Het nieuw geïntroduceerde digitale vignet was al te bestellen.

Geldigheid vignet Oostenrijk 2018

Het Oostenrijkse vignet voor komend jaar is geldig van 1 december 2017 tot 31 januari 2019. Oftewel, hij heeft een geldigheid van 14 maanden. Dat betekent dat, als je in de kerstvakantie op wintersport gaat, het vignet voor 2018 al geldig is.

In Oostenrijk zijn voor personenwagens vignetten voor 10 dagen, 2 maanden en voor een jaar beschikbaar. Voor Nederlanders die slechts een weekje naar Oostenrijk gaan is een vignet voor 10 dagen voldoende, die hoeven geen jaarvignet te kopen. Bedenk dan wel nog even wat je plannen de rest van het jaar zijn.

Let op, in Nederland is het vignet voor 2018 normaal gesproken pas vanaf 1 december verkrijgbaar.

 

Geldigheid digitaal vignet

Voor het eerst is er een digitaal vignet voor Oostenrijk komend jaar. Daar zit nog wel een addertje onder het gras wat betreft geldigheid. Lees daarover meer in onderstaand artikel.

Digitaal vignet Oostenrijk: zo werkt het

Vignet Zwitserland 2018

Ook het vignet Zwitserland 2018 is al te verkrijgen, die wordt echter pas vanaf 1 december geleverd als je ‘m online bestelt via de Zwitserse post. De geldigheidsduur is hetzelfde als van het Oostenrijkse vignet. In Zwitserland heb je enkel een jaarvignet en dat kost je 40 Zwitserse Frank.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in