Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vier doden na vliegtuigcrash in Oostenrijks skigebied

© FOTOKERSCHI.AT

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zaterdag vond er een tragisch ongeluk plaats in Oostenrijk. Een klein vliegtuigje stortte neer in de bergen en geen van de inzittenden heeft dit overleefd. De crash vond plaats in Grünau im Almtal, bij skigebied Kasberg. De politie en hulpdiensten kwamen onmiddellijk in actie, maar de hevige sneeuwval maakte de reddingsactie erg lastig.

Vliegtuig stort neer

Het ongeluk gebeurde zaterdag bij het skigebied Kasberg in Opper-Oostenrijk. Het vliegtuig stortte ongeveer rond het middaguur neer en twee uur na de crash werden de eerste wrakstukken gevonden. Volgens het platform Aviation Safety Network was het vliegtuig een eenmotorige Rockwell Commander 112B. Het vliegtuig was opgestegen in Tsjechië en had als eindbestemming Istrië, een schiereiland in de Adriatische Zee bij Kroatië en Slovenië.

Lastige zoektocht

De vers gevallen sneeuw maakte het voor de hulpdiensten (Alpenpolitie, brandweer, bergredding en het Rode Kruis) moeilijk om het gebied te doorzoeken. Een zoektocht met de helikopter was erg lastig, dus gingen de hulpdiensten te voet, met ski’s en en met sneeuwruimers op pad. Na enkele uren zijn de eerste wrakstukken gevonden bij de Sepp Huber berghut. Na een zoektocht van zo’n vier uur is de romp van het vliegtuig gevonden en werd bekend dat niemand de vliegtuigcrash heeft overleefd.

De verongelukten zijn twee mannen en twee vrouwen, waarschijnlijk Tsjechische staatsburgers. De politie is op dit moment bezig om de vier te identificeren. Het is nog onduidelijk waarom het vliegtuig is neergestort. Het vermoeden is dat de piloot mogelijk de controle over het vliegtuig is verloren door de harde wind en het slechte zicht door de sneeuwstorm. Op de vluchtradar is namelijk een zigzagkoers te zien.

Beelden uit Kasberg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in