Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Sneeuwval in Afrika!

Wintersportredacteur

Niet veel mensen weten dat je ook in Afrika kunt skiën. En iet alleen in het noorden van het continent in Marokka, maar ook helemaal in het zuiden. In Zuid-Afrika en Lesotho vind je twee skigebieden en daar sneeuwde het de afgelopen dagen. 

Afriski en Tiffindel

Het skigebied Afriski vind je in het land Lesotho. Het kan goed zijn dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Het is een klein land, dat helemaal omringd ligt door Zuid-Afrika. Je vindt er 1 ankerlift, 2 pannenkoekenliften en 1 touwlift en het skigebied reikt tot een hoogte van 3.222 meter. Groot is het niet, maar skiën in een land als Lesotho is een hele bijzondere ervaring. Meer over het skigebied lees je in de blog van Gijs.

Tiffindell ligt in Zuid-Afrika en de top van het gebied ligt met 3.101 meter iets lager dan Afriski. In juni, juli en augustus kun je er van de pistes glijden. En valt er niet genoeg sneeuw, dan regelt het skigebied dat het witte poeder er ligt met behulp van sneeuwkanonnen. Er staan 1 touwlift en 2 pannenkoekenliften. De totale lengte van de pistes is 1,3 kilometer.

Sneeuwval

Begin juni openen beide skigebieden. Dan moet er uiteraard wel wat sneeuw liggen. De eerste noemenswaardig sneeuw is deze week gevallen. Je ziet het op de foto’s en video’s hieronder. Bijna net zo’n sneeuwdump als we uit de Alpen kennen, toch?

Afriski


 

Tiffindell


Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in