Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

VIDEO: Indrukwekkende beelden van freeriden op de Etna

Wintersportredacteur

Er zijn op aarde heel wat bijzondere bergen te vinden om van af te skiën. Heb je altijd al willen weten hoe het is om een afdaling te maken op een actieve vulkaan? Dan moet je zeker de video in dit artikel even bekijken. Vlak na de uitbarsting in maart eerder dit jaar, besloot Mammut atleet Shanty Cipolli dat het tijd was voor een uniek avontuur: freeriden op de Etna.

Het resultaat mag er absoluut zijn. Indrukwekkende beelden van een bizar vulkanische landschap, in combinatie met de geniale freeridemoves van Cipolli. Absoluut een must watch op deze maandag!

Een van de actiefste vulkanen ter wereld

De Etna is niet alleen een van de meest actieve vulkanen van Europa, maar ook van de wereld. In maart was er bijvoorbeeld nog een uitbarsting. Met alle hitte die daarbij vrijkomt, zul je waarschijnlijk niet direct aan skiën denken. Toch is niks minder waar. Sterker nog, van november tot april ligt er boven de 1700 meter hoogte sneeuw en kun je skiën in de twee skigebieden bij Linguaglossa en Rifugio Sapienza. Samen goed voor een kleine 20 km aan pistes.

Freeriden op de vulkaan

Skiën op de pistes van de Etna is al een hele bijzondere ervaring. Helemaal als je nadenkt over hoe actief deze vulkaan is. Maar voor sommige skiërs mag het allemaal nog wel iets avontuurlijker. Regisseur Lukas Kusstatscher en freerider Shanty Cipolli geven je in onderstaande video een goed beeld van hoe nog meer avontuur eruitziet. In hun wereld behoort ook freeriden op de Etna tot de mogelijkheden. Na een pittige klim laat Cipolli een indrukwekkende afdaling zien van een met sneeuw en vulkanisch materiaal bedekte Etna. Wij kijken vanaf de zijlijn graag met ze mee. Wat een spectaculaire beelden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in