Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: grizzlybeer op de piste in Canada

Beer in de Sneeuw

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het Canadese skigebied Lake Louise was er afgelopen week een bijzondere gast. Een grote bruine grizzlybeer liep over de pistes en dit is vastgelegd door een snowboarder. De wintersporters kwamen deze beer tegen tijdens een van de laatste afdalingen van de dag.

Beer op de piste

Op 24 april was de Britse wintersporter James Hardy samen met zijn vriend Ryan Smyth onderweg in Lake Louise. Op de blauwe piste Cameron’s Way zagen ze in de verte een bruin stipje. De snowboarders waren erg verrast toen ze dichterbij kwamen en een grote bruine beer zagen. Rond 15.00 uur spotten ze de grizzlybeer op de afdaling. Ze belden de skipatrouille en zij raadden de mannen aan even te wachten. Na 20 minuten vervolgden ze hun weg, maar de beer dook weer op. De grizzly kwam in eerste instantie op de wintersporters af, maar was volgens de Brit helemaal niet agressief. Het dier was niet onder de indruk van de mensen en vervolgde uiteindelijk zijn weg. De kans om een grizzlybeer in Canada te zien is klein, maar aanwezig. Voor de wintersporters was het in ieder geval een hele bijzondere ervaring.

Grizzlybeer al eerder gespot

De marketingmanager van Lake Louise liet weten dat de beer al eerder gespot werd op de camera’s. Rond 13.00 uur zagen ze hem op een gesloten piste. Het dier werd nauwlettend in de gaten gehouden, om te zien of hij in de buurt van de nog geopende pistes zou komen. Delen van het skigebied werden gesloten, afhankelijk van de route van de beer. Zo hoefde er geen confrontatie plaats te vinden en bleef iedereen in veiligheid. Zodra de beer uit het skigebied verdween, werden alle faciliteiten weer geopend.

Wildlife expert

Volgens wildlife expert Kim Titchener, oprichter van Bear Safety & More, is dit een lastige periode voor beren. Ze komen net uit hun winterslaap en gaan de omgeving verkennen. Doordat het jaarlijks eerder warmer wordt, is de kans groot dat skigebieden in de toekomst vaker te maken krijgen met dit soort situaties in het voorjaar. Volgens de expert heeft skigebied Lake Louise goed gehandeld. Het is het beste om de beer zoveel mogelijk ruimte te geven en enkele liften sluiten is dan een goede actie.

Beelden van de GoPro

Door middel van een GoPro camera is de hele situatie vastgelegd. Zou jij in paniek raken?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in