Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Versoepelingen in Italië voor après-ski vanaf vrijdag 11 februari

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de liefhebbers van een wintersport in Italië. Vanaf vrijdag voert het land namelijk nog meer versoepelingen door voor de coronaregels. De mondkapjesplicht buiten vervalt en ook de après-ski gaat weer open. En dan ook echt open, want je mag weer dansen en het is ook weer mogelijk een drankje te halen aan de bar. Wel geldt er nog een mondkapjesplicht binnen en moet je rekening houden met de 2-G-regel.

Discotheken en après-ski weer open met 2-G-regel

Vanaf vrijdag is het weer feest in de Italiaanse après-ski. De après-ski bars mogen weer open en mag er weer gedanst worden, zowel binnen als buiten. Dat maakte de Italiaanse overheid gisteren bekend. Toch zijn er nog een aantal regels waaraan voldaan moet worden. Zo mag in de overdekte après-ski maximaal 50% van de capaciteit worden toegelaten en 75% in de open lucht. Daarnaast geldt er nog een 2-G-regel en moet je dus genezen of gevaccineerd zijn om naar binnen te mogen en moet je een mondkapje op als je niet aan tafel zit. Zoals het er nu uit ziet, hoeft het mondkapje ook op de dansvloer niet op, in tegenstelling tot eerdere geruchten.

Mondkapjesplicht buiten vervalt

Het openen van de après-ski is niet de enige versoepeling die vrijdag ingaat. Ook de mondkapjesplicht buiten vervalt. Op sommige (drukke) plekken buiten is het nu nog verplicht een mondkapje te dragen, maar dat hoeft vanaf vrijdag dus niet meer. De mondkapjesplicht voor binnenruimtes geldt voorlopig nog tot 31 maart. De Italiaanse overheid zegt er wel bij dat je altijd een mondkapje bij je moet hebben voor het geval je onverwacht op drukke plekken komt. Hier kan ter plekke nog een mondkapjesplicht worden ingevoerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in