Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Versoepeling voor Franse skigebieden sinds 9 februari

Kaiserwetter Avoriaz Les Portes du Soleil

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Beetje bij beetje gaat de wintersport steeds verder terug naar ‘normaal’. In Italië gaat vanaf morgen de après-ski onder voorwaarden weer open, in Zwitserland willen ze het coronatoegangsbewijs afschaffen en ook in Frankrijk zijn versoepelingen ingevoerd. Sinds gisteren hoef je daar geen mondkapje meer op in de skilift. Dat scheelt een hoop gedoe voor je de lift in stapt!

Niet in de lift, wel in de rij

De meesten doen het braaf, maar zo’n mondkapje opdoen voor je in de lift stapt geeft toch altijd even gedoe. Handschoenen uit, mondkapje zoeken – in welke jas- of broekzak zit dat ding ook alweer – en ‘m dan nog op doen. Voor die laatste stap zijn gelukkig tegenwoordig verschillende opties om het makkelijker te maken, maar het liefst zitten we toch zonder in de lift. In Frankrijk is het sinds gisteren helemaal makkelijk gemaakt, daar geldt geen mondkapjesplicht meer in de skiliften. Helemaal er vanaf zijn ze er nog niet, in de wachtrij in gesloten ruimtes moet je ‘m nog wel op. Dus vooral in de rij voor gondels moet je er nog wel rekening mee houden. Ondanks dat het niet meer verplicht is, raadt de Franse overheid het wel nog aan.

Meer coronamaatregelen Frankrijk

Met het afschaffen van de mondkapjesplicht valt er een van de coronamaatregelen in Frankrijk weg. Echter, ze zijn nog niet helemaal zonder maatregelen. Zo heb je nog te maken met de 2-G-regel voor toegang tot onder andere de horeca en evenementen en is vanaf 15 februari een volledige vaccinatie nog maar 4 maanden geldig.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in